Történelmi pillanat: Először közvetít élőben labdarúgást a 7.Tv és a behir.hu

2020. november 20. 10:12 | Hidvégi Dávid

Történelmi pillanatra készül a Békéscsabai Médiacentrum Kft., ugyanis a világ legnépszerűbb sportágáról még soha nem közvetített élőben. Vasárnap a labdarúgó NB II 17. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre, a BFC Siófokot fogadja a Kórház utcai stadionban. A találkozón a koronavírus-járvány miatt nem lehetnek nézők, így a szurkolók majd a 7.Tv-n és a behir.hu online csatornáin követhetik kedvenceik mérkőzését.

 

A héten már visszatértek a játékosok az Előre sporttelepére, ahol folytatódott a szakmai munka. Az együttes nehéz heteken van túl, hiszen közel a teljes keret elkapta a koronavírust vagy megsérült. Ezért a játékosok sokáig nem edzhettek együtt, a mérkőzéseken pedig főként az ifik játszottak, de a Debrecen ellen már nem tudott kiállni a csapat.

– Sajnos nézők nélkül kell lejátszani a mérkőzést, mert zártkapus lesz, de a 7.Tv közvetíti a meccset. Remélem, hogy minél többen nézik majd és sikeresek leszünk a bajnokin – üzente a szurkolóknak a csapatkapitány, Nagy Sándor.

 

 

A 7.Tv történelmi pillanatra készül, hiszen korábban kézilabdát és röplabdát már közvetített élőben, de labdarúgást még csak felvételről. A televíziót működtető Békéscsabai Médiacentrum Kft. és a Békéscsaba 1912 Előre együttműködése még 2015-ben kezdődött, amely megállapodást a felek most kiterjesztettek az élő közvetítésekre is.

– A mostani helyzetben kulturális rendezvényeket nem lehet tartani, sporteseményet még igen, de nézők nem vehetnek részt azokon. Ezért megkereste az Előre labdarúgó klub a médiacentrumot, segítsünk abban, hogy a szurkolókhoz eljuthasson az élmény. Mint Békéscsaba vezető médiája, ezt a megkeresést örömmel elfogadtuk – fogalmazott a cég ügyvezetője, Diós Zsolt.

 

 

A Békéscsaba 1912 Előre és a BFC Siófok másodosztályú bajnoki mérkőzését vasárnap 13 órától élőben közvetíti a 7.Tv. A találkozó ugyanebben az időpontban a behir.hu közösségi oldalain, így a Facebook oldalán és a YouTube csatornáján is követhető lesz. A médiacentrum ezzel azok számára is biztosítja a meccs elérhetőségét, akik nem rendelkeznek a csatornával a kábelszolgáltatójuknál. Diós Zsolt azt is hangsúlyozta, hogy az internetes jelenlét azért is fontos, mert a mai korban már nem mindenki használ televíziót, így akár tabletről, laptopról vagy telefonról is elérhetővé válik az Előre mérkőzése.

További programok »

FEL