Történelmet írt a Kenderföldek Egyesület és a Matróz Sporthorgász Egyesület

2022. október 10. 11:26 | Such Tamás

Motoros élmény csónakázást szervezett a Kenderföldek Egyesület a Matróz Sporthorgász Egyesülettel karöltve vasárnap délután a Csaba tóra meghívott érdeklődök számára. Ilyen különleges történésre eddig még nem nyílt lehetőség.

Nem túlzás azt állítani, hogy Csicsely Gergőnek, a Kenderföldek Egyesület elnökének egy álma valósult meg vasárnap.

 

Dr. Duray Balázs drónpilóta, Herczeg Tamás és Csicsely Gergő – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Dr. Duray Balázs drónpilóta, Csicsely Gergő és Herczeg Tamás – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

– Többször a tó mellett sétálva – mesélte – hosszan gyönyörködtem a látványban. Arra gondolkodtam, milyen csudás lenne egyszer egy motorcsónakkal rámenni a Csaba tóra. Azt tudni kell, hogy a tónak óriási sodrása van, és egy szimpla evezős csónakkal nagyon nehéz rajta haladni.

Hozzáfűzte, Csabán eredendően nincs lehetőség a tavi csónakázásra. Noha olykor a horgászok a telepítésnél vízre szállnak, de a civilek egyelőre csak a partról kémlelik a tájat. Majd hamarosan Fekete Károllyal, a Matróz Sporthorgász Egyesület első emberével „szövetkezve” a szabad ég alá hozták az elképzelést.

 

Galéria

 

– Túlzás lenne azt mondani, hogy gyermekkoromban a pusztaföldvári halastóban csónakáztunk, ellenben sokat fürödtünk és nagyon szeretem a nyílt vizeket – mondta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. – Ha van rá mód, a Velencei tavon leginkább kajakozni szoktam.

Elmondta, tervei közt szerepel, hogy a bányatavak környéke egyre nagyobb területe látogatható legyen a lakosság számára is. Pályázni fognak a fejlesztésekre.

 

Fekete Károly, Herczegné Számel Annamária, Herczeg Tamás és Csicsely Gergő – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL