Tortamustra 2018: Ideje elővenni a régi receptes könyveket!

„Minden, ami régi, minden, ami hagyományos” – ezzel a jelszóval hirdették meg újra a Tortamustrát a Munkácsy Mihály Múzeumban. A rendezvényt, ahol az édességeké volt a főszerep, immár negyedik alkalommal szervezik meg Békéscsabán.

 

 

Tavaly is sokan voltak kíváncsiak a különleges édességekre a Munkácsy Mihály Múzeumban megrendezett Tortamustrán. A szervezők idén már a megújult épületben várják az érdeklődőket október 27-én. Kezdő háziasszonyoktól egészen a profi cukrászokig bárki részt vehet a versenyen, hiszen a szervezők ebben az évben három kategóriába várják a nevezéseket.

– A profi cukrászoknak és lelkes amatőröknek design-tortát kell készíteniük, míg a harmadik kategóriában résztvevőknek házi süteményeket kell elkészíteniük. Nevezni október 17-ig lehet. Azoknak, akik nevezni szeretnének, a múzeum honlapjáról kell letölteniük a jelentkezési lapokat – fejtette ki a rendezvény háziasszonya, Sütő Istvánné.

A mustra témája minden évben más, idén a szervezők visszanyúlnak a hagyományos elemekhez.

– 2018-ban a tradíció, a régi idők süteményei adják majd a verseny vezérfonalát. A témák között szerepelt már a tortavilág, a mesevilág, láthattunk esküvői süteményeket, ezúttal visszanyúlunk a gyökerekhez. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy mi a család kedvence, mit szeretnek az unokák. Minden évben próbálunk megújulni, újfajta megközelítésből bevonzani cukrászokat vagy a sütni szeretőket, akik szívesen részt vesznek ezen a megmérettetésen – fogalmazott a zsűri egyik tagja, a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója, Bíró Csaba.

A verseny résztvevői nagy értékű nyereményekkel is gazdagodhatnak, illetve a „régi idők süteményei” kategória győztese elnyeri a Munkácsy sütemény címet, amit a békéscsabai cukrászdák a recept alapján elkészíthetnek, és árusíthatnak 2019-ben a Munkácsy 175. emlékév alkalmából.

Megosztás:

Címke: , , , ,