A cégvezető kiemelte, hogy 2025-től a garantált bérminimum és a minimálbér is megváltozott, mely nagyobb terhet ró a cégre.
– A Pannon Menza már 2024 december 1-jével bevezette az új béreket, úgyhogy minden munkavállalónk onnantól emelt bérért dolgozik. Szerencsére sikerült picivel az átlag felett emelnünk, ez egy komoly kihívás és meghatározó lépés volt a cégünk életében – fogalmazott Demeter László.
A béreken túl az alapanyagok ára is meghatározza a végtermék értékét. Az ügyvezető elmondta, hogy a tejtermékek, a fűszerek és például az étolaj ára is sokat emelkedett az elmúlt időszakban.
– A kakaó ára például megduplázódott, de új tapasztalatunk az is, hogy januárban nem csökkent le a déli gyümölcsök ára, ami ilyenkor jellemzően meg szokott történni. Általános a jelentős áremelkedés. Mi 8,5 százalékkal emeltük árainkat az önkormányzattal kötött megegyezés szerint, de azt látom, hogy a beszállítóink ennél bőven magasabb ár-változásokat jelentenek be – fogalmazott.
Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu
Demeter László kifejtette, hogy a szolgáltatás folyamatos alakításával sokat változott a ételek ízvilága.
– A kezdetektől tartunk szülői kóstoltatásokat. Az első ilyen évben több mint ezer szülő kóstolta meg a Pannon Menza ételeit, de második évben is közel 800 fő kóstolt. Minden szezonban minden intézményben tartunk két hétig tartó kóstolást, hogy ne tudják azt mondani, hogy csak egy-két napig készítünk jó ételeket. Ötös skálán 4,5 fölötti értékelés érkezett vissza a szülőktől, erre mi nagyon büszkék vagyunk – mondta Demeter László.
Az ügyvezető elmondta, hogy csapatuk minden tagjának nagy büszkeség, hogy ilyen elfogadott és szeretett a menza.
– Ez olyan, mint egy óramű: minden kis részletének úgy kell működni, hogy jó ételt kapjanak a fiatalok – mondta.