Több száz érdeklődő vett részt a Lencsésin rendezett családi napon

2022. június 24. 20:13 | Papp Ádám Sándor

Péntek délután 15 órától egészen estig élettel telt meg a Szabó Pál téri ifjúsági park Békéscsabán, miután családi napot rendeztek a területen.

A szervezők különböző ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozással, arcfestéssel, lufihajtogatással készültek a legfiatalabbaknak kora délután, és közben a színpadon a Kemény Gitárklub, valamint Hevesi Imre gondoskodott a hangulatról.

– A gyerekekkel jöttünk ki a rendezvényre, nagyon jól érzik magukat. Itt lakunk két percre, szokott lenni hasonló program, de örülnénk, ha több lenne a jövőben – mondta Varga Tímea.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

Délután 6 órától több ismert magyar előadó is fellépett, mint például a műsor házigazdája Fásy Ádám, a békéscsabai születésű Varga Viktor, vagy éppen Opitz Barbi.

– Sokszor voltam már Békéscsabán fellépésen, mindig szeretettel jövök ide. A saját dalaimmal készültem a mai napra, úgy mint minden fellépésemre, illetve egy feldolgozás van, ami mindig az az utolsó dalom, az "Utánam a Vízözön". Ez egy 1967-es Poór Péter dal balkáni feldolgozásban, és még 2016-ban énekeltem ezt a tehetségkutató színpadán, ami rendkívül emlékezetes számomra. Nagyon szereti a közönség, minden korosztály – fogalmazott a behir.hu kérdésére Opitz Barbi.

 

Fotó: Fazekas Róbert / 7.Tv

Fotó: Fazekas Róbert / 7.Tv

 

Alföldi Károly, a program szervezője elmondta, az esemény létrehozásánál azt a célt tűzték ki, hogy egy közösségépítő családi napot szervezzenek a lakótelepen élők számára.

– A koronavírus-járvány miatt elég rég volt olyan közösségi program, ahol nyugodtan ki tudtunk jönni sokan a szabadtérre. Látva, hogy mennyien voltak kíváncsiak az eseményre, szeretnénk ebből hagyományt teremteni. Amennyiben sikerül rá a megfelelő kereteket összehozni, úgy egy évben több alkalommal is szeretnénk hasonló rendezvényt szervezni – hangsúlyozta a szervező. 

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

Alföldi Károly hozzátette: nagy öröm azt látni, hogy több százan látogattak ki az eseményre, táncoltak és az előadókkal közösen énekelték a közismert magyar dalokat.

 

 

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BMC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
16:40
FEL