Több mint 720 millió forint értékben fejleszt a békéscsabai Dolcetta Kft.

2021. január 14. 14:00 | behir.hu

A fejlesztésből közel 240 millió forintot a magyar állam fizet – az erről szóló okiratot csütörtökön vette át a cég ügyvezetője.

A Versenyképesség Növelő Támogatási Program sikeres pályázatának támogatói okiratát vehette át csütörtökön a Külügyminisztériumban Szijjártó Péter külügyminiszter jelenlétében Nyemcsok Zoltán, a békéscsabai Dolcetta Kft. képviseletében – számolt be róla Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

A szaloncukorgyártásban és édesipari termékek gyártásában érdekelt cég 239 millió forint támogatás igénybevételével összesen 724 millió forintos beruházást hajt végre, amellyel várhatóan megőrzi az eddigi munkahelyeket és újakat is teremt. A tervek szerint a kft. bővíti a termelési kapacitást és innovatív megoldásokkal javítja a termelés hatékonyságát.

 

A Versenyképesség Növelő Támogatási Program sikeres pályázatának támogatói okiratát vehette ma át a...

Közzétette: Herczeg Tamás – 2021. január 14., csütörtök

 

A technológiai fejlesztéssel párhuzamosan a raktárkapacitás bővítésére is szükség van, amiről az országgyűlési képviselő is meggyőződött nemrég a cégnél tett látogatása során – írta.

Nyemcsok Zoltán Gábor, a Dolcetta Kft. ügyvezető igazgatója az állami hírügynökség beszámolója szerint elmondta, hogy a harmincéves múltra visszatekintő békéscsabai cég közel százféle édesipari terméket gyárt, mintegy száz dolgozójuk van. A beruházással megduplázzák a termelési és logisztikai kapacitásukat, emellett terveik között szerepel a dolgozói létszám bővítése is. 

FEL