Több Békés megyei útszakasz felújítását is elkezdik a napokban

2018. április 6. 18:14 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Több útszakaszt is felújítanak 2018-ban Békés megyében. Ezek közül az egyik a Dévaványa és Gyomaendrőd közötti alsóbb rendű közút, amelynek két szakaszát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, egy részét a Magyar Közút saját forrásából tesznek rendbe. A Gyomaendrődi Hármas-Körös Híd állami forrásból újul meg.

Megújul a Dévaványa határától Gyomaendrőd felé vezető közút legrosszabb szakasza. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból az út egy 3600 méteres és egy közel egy kilométeres szakaszán javítják ki a burkolat hibáit.

– Hamarosan elkészül mindkét szakasza az útnak. Ezen felül ezt az utat még érinti egy olyan vállalás, amit a magyar közútkezelő tett. A szolgáltató vállalta, hogy egy, a téli időszakban nagyon leromlott állapotba került két kilométeres szakaszt is felújít a saját költségvetéséből - emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

Dankó Béla hozzátette: ezt az útszakaszt érinti az az állami költségvetésből finanszírozott beruházás is, melynek köszönhetően felújítják a gyomaendrődi Hármas-Körös-Hidat.

Idén országszerte 1200 kilométernyi út felújítását kezdte el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt hetekben.

Békés megyében összesen csaknem 18 kilométernyi alsóbbrendű úton adták át a munkaterületet a szakembereknek. A most elkezdett közutak teljes körű felújítására mintegy 1 milliárd 880 millió forintos forrás van. A Gyomaendrőd és Dévaványa közötti út mellett megújul a Kevermes-Medgyesegyháza-Orosháza, valamint a Tarhos-Békés-Gerla összekötőutak egy-egy szakasza, illetve a gyulavári és telekgerendási bekötőút is.

 

 

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Közel háromezer főt érintett a foglalkoztatást segítő vármegyei projekt

Pénteken délelőtt Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban rendezték meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Foglalkoztatási paktum Békés megyében” elnevezésű projekt záró rendezvényét. A Békés Vármegyei Önkormányzat és a Békés Vármegyei Kormányhivatal együttműködésében megvalósuló pályázat a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerőpiaci integrációját tűzte ki célul. A projekt 2016 és 2023 között 3,8 milliárd forintból valósult meg.
2023. november 17. 15:24
FEL