Átadták a Dévaványa és Gyomaendrőd közötti felújított útszakaszt

2018. október 26. 14:14 | Kovács Andrea

Megújult az Dévaványa-Gyomaendrőd összekötő út több mint 4,5 kilométeres szakasza. A beruházás nettó 582,5 millió forintba került, és  a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, „Közlekedésfejlesztés Békés megyében I.” elnevezésű projekt részeként valósulhatott meg. 

 

 

– A megye legrosszabb állapotban lévő útjának felújítása már régóta komoly problémát jelentett főleg a dévaványaiknak, akik ezen az úton tudtak közlekedni Gyomaendrődre, a  megyébe, illetve Pest felé is erre jutottak el – hangsúlyozta Dankó Béla országgyűlési képviselő az útszakasz műszaki átadásán. Hozzátette: ezen az úton 2014-ben már végeztek egy kisebb, 1 kilométeres szakaszon felújítást, most a másik rossz állapotban lévő, Dévaványához közeleső, 4,5 kilométernyi szakasz rekonstrukcióját hajtották végre Európai Uniós forrásból.

Virág Mihály a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója kiemelte: a 4231. számú út rossz talajadottságú területen halad, ezért deformációk, repedések alakultak ki rajta.  Az úton a teljes pályaszerkezetet kicserélték és két réteg aszfaltréteggel erősítették meg a burkolatot.  A megyei igazgató azt is elmondta:  A Dévaványa- Gyomaendrőd közötti úton,  2019 tavaszán további 2 kilométeres szakaszt fognak felújítani, és ezzel az út végre teljes távon jól járható lesz.

További programok »

FEL