Zajlik a belvízrendezés Gyomaendrődön

Burkolás, csatornalefedés és áteresz építés. Jelenleg is zajlik a belvíz rendezés kilencedik üteme Gyomaendrődön, amely kimondottan belterületi csatorna-szakaszokat érint. A település 243 millió forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztéi Operatív Program (TOP) forrásából, ezt az önkormányzat egészítette ki további húsz millió forinttal.

A mostani beruházásnak köszönhetően 8.2 kilométer belterületi csatornarendszer újul meg a településen. Van olyan településrész és utca, ahol még nincsen csatorna.

– Ezeken a területeken a belvízelvezetés óriási problémát jelent a csapadékos időszakban. Extrém időjárási helyzet esetén, amire nem olyan régen volt is példa, elsősorban ezek a veszélyeztetett helyszínek. Remélhetőleg a fejlesztés kezelni tudja a helyzetet és könnyebb lesz a csapadékelvezetés, mint korábban – közölte Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere.

A földmedrű árkok is megszűnnek. A beruházás keretében ezek is burkolatot kapnak és van, ahol zárt csatornát alakítanak ki.

– A 2-es választókörzetben elnyert másfél milliárdnak az egyharmadát, azt Gyomaendrőd négy pályázata hozta el. Itt közel fél milliárd forint eddig az amit a város ennek a helyzetnek a kezelésére nyert. Biztonságosabb lesz az érintett területeken a lakók élete, az ingatlanokat megvédi a beruházás. Szerintem jól döntött az önkormányzat amikor erre is pályázatot adott be – mondta Dankó Béla a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.

A település vezetője hozzátette, ha az időjárási körülmények megfelelőek lesznek, már akár ez év októberére befejeződhet a beruházás.

Megosztás:

Címke: , , , , ,