Tizenkét gólos csabai vereség a keleti rangadón

2023. október 6. 19:41 | Kovács Dávid

A TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 36-24-re kikapott a Bajnokok Ligájában szereplő DVSC otthonában, a női kézilabda NB I 5. fordulójában.

A csabai kezdték jobban a mérkőzést, azonban mint később kiderült, 2-1-nél vezettek utoljára a találkozón. A Debrecen Vámos Petra három góljával fordított, majd a 10. percben Hámori Konszuéla góljával már három volt a hazai előny.

A csabaiak a folytatásban nem bírtak a debreceniek védekezésével, akik folyamatosan növelték a különbséget, Rácz Sándor a 20. percben 14-6-nál már másodszor kért időt. A következő percekben feljavult a Békéscsaba, és a 27. percben már csak három találat volt a hátránya. A félidő utolsó gólját Petrus Mirtill szerezte, így a játékrész végén 16-11-re vezetett a DVSC.

A térfélcsere után felváltva érkeztek a gólok, majd Planéta Szimonetta két góljával először hétre duzzadt a különbség a 38. percben. A Békéscsaba nem tudott közelebb jutni ellenfeléhez, a 43. percben Rácz Sándor kihasználta az utolsó időkérési lehetőségét. A Debrecent azonban nem lehetett megállítani, az 51. percben Mariana Costa gólja után először volt tíz gól a csapatok közti különbség. A mérkőzés hajrájában már csak a számszerű végeredmény volt a kérdés, az utolsó gólt Nagy Nóra szerezte.

A DVSC a kilenc gólt szerző Vámos Petra vezetésével 36-24-re diadalmaskodott, ezzel az ötödik mérkőzését is megnyerte a bajnokságban és továbbra is százszázalékos a mérlege. A két kulcsjátékosát, Giricz Laurát és Román Dorinát nélkülöző csabai együttesben Gyimesi Kitti volt a legeredményesebb, aki hatszor talált a kapuba.

A Békéscsaba legközelebb a bajnoki szünetet követően, október 20-án a Dunaújvárost fogadja a városi sportcsarnokban.

További programok »

Sport

Wild Komlós: baráti vadnyugati versengés – galériával

A négynapos XX. Wild Komlós vadnyugati lövészverseny második napján jártunk pénteken Tótkomlóson, ahol az amerikai vadnyugat szagát, avagy a lőpor füstjét is megérezhettük. A verseny résztvevői hatalmas rajongói a westernfilmeknek, valamint a szerelt lőszeres, valamint az elől töltős, feketelőporos fegyvereknek, és jól is bánnak velük.
16:23
FEL