Tizenhárom gólos győzelmet aratott a Békés a Pick Szeged U22 ellen – galériával

2021. január 20. 16:42 | Hidvégi Dávid

Fölényes, tizenhárom gólos győzelmet aratott a Békési Férfi Kézilabda Club a Liga Kupa H csoportjában a Pick Szeged U22-es csapatával szemben. A mérkőzésen a hazai együttesben elsősorban a fiatalok és azok kaptak szerepet, akik a kevesebbet játszanak az NB I/B-s találkozókon.

Optimum Solar-Békési FKC–Pick Szeged U22 35–22 (18–9)
Liga Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, zárt kapuk mögött. Vezette: Sándor György, Szabó Balázs.
Békés: Pajkó – Osgyán 4, Dénes 2, Varsandán 2, Árpási 3, Mezei 3 (1), Kohlrusz 6. Csere: Pankotai, Takács (kapusok), Székely 1, Kiss R. 5 (2), Dobrai 1 (1), Csige, Kádas 2, Gál 3, Bátky 3.
A Szeged legjobb góldobói: Hutvágner 6 (3), Csiki 4, Kaszás 3.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3.

A kék mezes hazaiak végig erőfölényben voltak a mérkőzésen a Pick Szeged U22-es csapatával szemben. Az együttes a félidőben már 18–9-re vezetett. A vendégek a második játékrészben sem találtak fogást a viharsarkiakon, így a Békés 35-22-re megnyerte a találkozót.

– Az eredmény azt tükrözte, hogy teljesítettük azt, amit elterveztünk. Az most fontos volt számunkra, hogy a játékunkat gyakorolják azok, akik eddig kevesebbet játszottak. Játékosok közötti összhang volt az egyik legfontosabb. Reméljük hétvégén a következő bajnokin majd sikerül hasonlóan szerepelni – mondta az Optimum Solar-Békési FKC játékosa, Varsandán Áron.

Az együttes a Liga Kupában eddig öt mérkőzést játszott, kettőt megnyert, hármat pedig elvesztett, ezzel jelenleg a tabella második helyén áll. A Békés a torna előző fordulójában 27-26 arányban vesztett Szegeden, ám ezúttal a fehérmezeseknél sok volt a hiányzó.

–  A mérkőzés nagy részében mi is egy fiatal, ifisort játszattunk. Koncentrációban azért van még mit javítani, hiszen elég sok kidolgozott helyzetet hagytunk ki. Ezt a mérkőzést megpróbáltunk arra felhasználni, hogy akik eddig kevesebbet játszottak szerepeljenek, mert vannak olyan játékosaink, akik sérülésből vagy a koronavírus-fertőzésből tértek vissza. olyan játékosunk, aki sérülésből, illetve a Covidból jött vissza. Valamint az ifi csapatunkból hoztunk fel több olyan játékost, akik szintén régen játszottak már mérkőzést – fogalmazott Papp Bálint vezetőedző.

A Békési FKC legközelebb szombaton lép pályára Budapesten, a Ferencváros junior csapata ellen az NB I/B keleti csoportjában. Ezen a tabellán a viharsarkiak a 6. helyen állnak.

Galéria

FEL