Kézilabda: Békési siker az első felkészülési mérkőzésen

2022. augusztus 7. 18:28 | behir.hu

A nyári felkészülés derekához érkezve lejátszotta első tesztmérkőzését a Békési FKC NB I B-s férfi kézilabdacsapata. Padla József alakulata a ligában is konkurens DEAC gárdáját látta vendégül és győzte le 28-24-re.

Optimum Solar-Békési FKC – Debreceni EAC 28–24 (12–12)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 80 néző. Vezette: Héjja, Kónya.
Békés: Kiss O. – Hrabák 6 (1), Haszilló 1 (1), Varsandán 4 (1), Árpási 4, Dávid 4, Novák. Csere: Takács (kapus), Fedor 3, Mezei 3, Horváth L. 2, Balogh B., Rusznák, Murányi Á., Furka 1. Vezetőedző: Padla József. A Debrecen legjobb góldobói: Balázs 5, Pethő 3, Dobos 3.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 3/0.

A találkozó kezdeti időszakában a Debrecen járt előrébb két-három találattal – írja a békési klub hivatalos oldala. Ebben az időszakban több pontatlan támadásbefejezés jellemezte a hazaiak játékát. A játékrész második felére korrigálták a hibákat és a szünetre sikerült utolérniük a vendégcsapatot.

A folytatásban már inkább a hazaiak akarata érvényesült. Több gyors támadás végén szerzett találattal fokozatosan elhúztak és végül megnyerték a találkozót. Az edzőmeccs elérte a célját, hiszen mindkét oldalon valamennyi játékos bőséges időt tölthetett a pályán.

– A találkozón meglátszott, hogy eddig főként fizikai jellegű munkát végeztünk. Örömteli, hogy az új fiúk könnyedén beilleszkedtek, igyekszünk tovább fejleszteni a tavaly megkezdett játékrendszert – nyilatkozta Padla József vezetőedző.

További programok »

FEL