Tíz játékossal, a döntő szettben nyert a magyar válogatott Németország ellen

2023. július 19. 05:25 | behir.hu

Tíz játékossal is győzött a magyar csapat az U17-es leány Európa-bajnokság 6. fordulójában Németország ellen, amely kétszettes hátrányból még fel tudott állni, de a házigazdát már nem tudta felülmúlni. A mieink így továbbra is 4. helyen állnak a II-es csoportban.

U17-es Európa-bajnokság, II-es csoport, 6. forduló:
Magyarország – Németország 3:2 (22, 19, –14, –19, 12)
Békéscsaba, 600 néző. V: Radovanovics (szerb), Stipanicev Matecic (horvát).
MAGYARORSZÁG: Gajdács 16, Teleki 12, Zsombók E. 18, Klein 10, Csereklye 10, Fekete R. 5. Csere: Pusztai (liberó), Szabó K. 1, Matuska, Németh L. Szövetségi edző: Horváth András.
NÉMETORSZÁG: Varela 2, Grozer 31, Steinhilber 7, Loker 17, Slacanin 2, Rosemann 5. Csere: Ligacheva, Schoof (liberók), Olliges 2, Dargel 1, Seybering 1, Tändler 3, Kreymborg 4. Szövetségi edző: Justin Wolff.
Edzői értékelés
Horváth András:
 – Sajnos csak tíz emberrel tudtunk nekivágni a találkozónak, hiszen többen megbetegedtek, így pedig csak minimálisan tudtunk változtatni a szerkezetünkön a mérkőzés alatt. A németek megtalálták azt a könnyen támadható pontot, amit időbe telt újra kivédekezni. Mindenképp dicséretet érdemel Csereklye Zsófi nyitássorozata, hiszen lényegében a halálból hozta vissza a csapatot, és neki is ez egy óriási dolog volt, mert így most már képes elhinni, hogy tud ilyet produkálni.

Már a mérkőzés előtt nem érkeztek jó hírek a magyar csapat háza tájáról, hiszen egy vírus több játékost is megbetegített, Zsombók Anna, Piros Janka, valamint az együttes legeredményesebb játékosa, Pampuch Gréta sem léphetett pályára, így a németek elleni találkozóra mindössze tíz játékossal futott neki a házigazda.

Egymás hibáiból élt a mérkőzés elején a német és a magyar válogatott, aztán a csapatkapitány, Gajdács Lina két bombájával már a mieink vezettek. Bár a németek se hagyták magukat, tapadtak a házigazdákra, Zsombók Eszter is megmutatta, milyen erős ütései vannak – az ellenfél legnagyobb bánatára. A német időkérés rövid ideig gyógyírt jelentett, 14:13-as vezetés után Klein Maja négyszer nyithatott. A végjáték előtt, négypontos magyar vezetésnél Justin Wolff ismét magához hívta játékosait, csodát azonban ők sem tudtak tenni, szépen védekeztek és támadtak a mieink. Leana Grozer hosszú nyitása után szettlabdához jutott Horváth András együttese, és bár a következő támadás után nem örülhettek még a hazai szurkolók, Gajdács még éppen időben szerzett győztes pontot. (25:22)

Nem hagyott alább a magyarok lendülete, szépen építették a támadásokat, a németek pedig több ki nem kényszerített hibát követtek el, így 6:3-as hazai vezetésnél ismét Wolffnak kellett időt kérnie. Sok eredménye nem lett, Gajdács nagyszerű formában játszott és Fekete Ramóna is többször pimasz megoldásokkal sokkolta a németeket. Javult a németek védekezése és szép blokkmunkával, valamint Marika Loker pontjaival zárkóztak a mieinkre, azonban sikerült tovább növelni az előnyt, már hét ponttal vezetett Horváth András együttese. 4:1-es sorozattal szépített az ellenfél, ezért jött egy gyors magyar időkérés, hogy megnyugodjanak a játékosok. Ez meg is történt, kényelmesen, öttel mentek neki a mieink a végjátéknak, majd Csereklye Zsófia egy ásszal rögtön értékesítette az első játszmalabdát. (25:19)

Szép magyar játékot láthatott a békéscsabai közönség a harmadik szett elején is, Fekete Ramóna, Csereklye Zsófi nagyszerű megoldásával már 6:2-re mentek a magyarok. Menetrendszerűen jött a német időkérés. Ezúttal megtette a hatását, hiszen sorozatban négy ponttal egyenlített ellenfelünk, így Horváth András hívta magához játékosait. Sikerült tartani a lépést a német csapattal, ellépni viszont már nem, sőt, 12:11-re az ellenfél vezetett, ezért második idejét is kikérte a magyar szövetségi edző. Javult a németek támadójátéka, a mieink védekezése viszont romlott, így négypontos előnyre tett szert Németország. A különbség tovább nőtt, ezért Matuska Orsolyát és Németh Lucát is pályára küldte Horváth András, azonban a németek így is magabiztosan nyerték meg a játszmát. (14:24)

A németek lendülete a folytatásra is kitartott, a mieink védekezése továbbra is dadogott, így 7:4-re az ellenfél ment. Sikerült javítani a védekezésen, egy pontos lemaradással követte a magyar csapat a németet. Csereklye Zsófia aztán egy centertámadás után egyenlített (11:11), de sorozatban három ponttal ismét meglógtak a németek. Nem sikerült a negyedik szettben meglepni az ellenfelet, elmaradtak a szép megoldások, ezért két pont különbséggel Horváth András kétszer is kikérte az idejét. Grozer egymás után négy ászt szerzett csapatának, amely kényelmes, hétpontos előnnyel vezetett. Miután feljavult a mieink nyitásfogadása, két ponttal csökkentették a hátrányt, azonban ez kevésnek bizonyult, így ezen a tornán immáron negyedszer torkollott ötödik szettbe a magyarok mérkőzése. (19:25)

A fej fej melletti csata után a németek két blokknak köszönhetően kisebb előnyhöz jutottak (5:3), majd agresszív támadással és több magyar ki nem kényszerített hibával négy pont volt a különbség. Egymás után két centerponttal zárkózott a házigazda, ezért a németek időt kértek. Sikerült egyre is zárkózni, azonban újabb magyar hibák után már az ellenfél vezetett 10:7-re. Horváth András újabb időkérése után Csereklye három ásszal megfordította az állást, így Wolff edző hívta magához a játékosait. Hiába, Csereklye újabb két ászával két pontra került a magyar csapat a győzelemtől. Gajdács egy parádés ejtéssel kiharcolta a mérkőzéslabdát, amit Fekete nyitásából azonnal értékesít a magyar csapat, így legyőzte Németországot, amivel megszerezte harmadik sikerét és továbbra is negyedik helyen áll csoportjában. (15:12)

 

Galéria

 

Forrás: hunvolley.hu

További programok »

FEL