Tisztes helytállás a Győr ellen

2016. január 23. 20:01 | behir.hu

Újra világsztárok lepték el a városi sportcsarnok parkettjét! A bajnoki cím visszahódításáért hajtó győri női kézilabdacsapat ellen szépen küzdöttek a Walfisch Mercédesz vezérelte békéscsabaiak.

A győri együttesből sérülés miatt többen is hiányoztak, hiszen Görbicz Anita, Tomori Zsuzsanna és Bognár-Bódi Bernadett sem léphetett pályára. Ennek ellenére nem mondhatjuk azt, hogy gyenge csapat futott ki a csabai együttessel szemben. A hazaiak kifejezetten jól kezdtek, hiszen a két hetest hárító Terenyi Bianka vezérletével 6-5-ös lila-fehér vezetés állt az eredményjelzőn. Az első félidő utolsó tíz percében pontatlanabbá vált az Előre, az ellenfél pedig a gyors lerohanásoknak is köszönhetően 8-2-re nyerte ezt a szakaszt és 16-9-cel fordult.

A győriek Heidi Löke vezetésével ott folytatták a második játékrészt, ahol a szünet előtt abbahagyták, a 42. percben már 26-12-re lógtak meg. A Békéscsaba pár perccel később, 14-29-nél új lendületet kapott. A hajrában a 12 gólos Walfisch Mercédesz látványos találatokkal terhelte meg a győri kaput. A csabaiak összességében tisztességgel helytálltak a BL-ben is végső sikert megcélzó ETO-val szemben, amely 31-22-es sikerrel távozott a Viharsarokból.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE-Győri Audi ETO KC 22-31 (9-16)

Békéscsaba, 2000 néző. V.: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás.

Békéscsaba: Terenyi — Nikolayenko 4 (2), Zöldi-Tóth 1, Szabó V., Glusica, GÁVAI 2, Szögi 1. Csere: Misailovic, Futaki (kapusok), WALFISCH 12 (2), Dajka 1, Török 1, Mihálffy, Bottó, Mézes. Megbízott edző: Szabó Károly.

Győr: Grimsbö — Knedliková 3, SULLAND 5, LÖKE 5, Groot 4 (1), E. Amorim 3, Korsós 2. Csere: Kiss É. (kapus), BROCH 4, Alstad 4, Hársfalvi, Orbán Adrienn, Lakatos, Planéta 1. Edző: Ambros Martín.

Kovács Dávid

FEL