Testvérvárosi konferencia Mikkeliben

2017. július 21. 06:09 | behir

Békéscsabai delegáció látogatott Mikkelibe, a megyeszékhely testvérvárosába Szarvas Péter polgármester vezetésével. A küldöttség a Finnország függetlenségének 100. évfordulóján rendezett ünnepségen, és az ehhez kapcsolódó testvérvárosi konferencián vesz részt.

A polgármester a Mikkeliben zajló programról közösségi oldalán tájékoztatta az olvasókat. Szarvas Péter ezt írta:

"Évtizedes barátság köti össze városunkat a finnországi Mikkelivel.

A mai napon (szerdán) két előadást is tartottam Mikkeliben, a Finnország függetlenségének 100. évfordulójára rendezett ünnepségsorozaton és testvérvárosi konferencián, majd angol nyelvű sajtótájékoztatón nyilatkoztam a helyi médiának Békéscsaba képviseletében.

Délelőtt konferencián mutattam be prezentációt angol nyelven Mikkeli testvérvárosi partnereinek és a házigazdáknak a testvérvárosi kapcsolatok tapasztalatairól, majd délután, üzleti érdeklődőknek tartottam előadást Békéscsaba gazdasági környezetéről szintén angol nyelven.

Az előadások között volt idő megismerkedni Mikkeli gyönyörű környezetével, a számtalan kis tóval és a végtelen erdőkkel.

Timo Halonen polgármester úrnak elmondtam, hogy Békéscsabán 30 éve működik Finn-magyar Baráti Társaság, akik nagyon aktívan tartják a kapcsolatot Mikkeli várossal, cserediák programokat és kölcsönös látogatásokat szerveznek évről-évre.

Az ünnepségen és a testvérvárosi konferencián Nagy Ferenc és Kiss Tibor alpolgármester urakkal, valamint Kutyej Pál Nemzetiségi Érdekegyeztető, Külkapcsolati és Egyházügyi Bizottsági elnökkel képviseljük Békéscsabát."

 

Forrás és fotók: Szarvas Péter közösségi oldala

További programok »

Kultúra

Jótékonysági néptáncgála a Jókai színházban

A békéscsabai Folk & Roll néptáncegyüttes szervezésében jótékonysági gálaestet tartottak a Békéscsabai Jókai Színházban, melyen számos Békés megyei néptánccsoport lépett fel, az est bevételének egy részét pedig a Hatvanezer Fa Egyesület támogatására ajánlották fel.
2020. február 18. 13:18
FEL