Testvérvárosi konferencia Mikkeliben

2017. július 21. 06:09 | behir

Békéscsabai delegáció látogatott Mikkelibe, a megyeszékhely testvérvárosába Szarvas Péter polgármester vezetésével. A küldöttség a Finnország függetlenségének 100. évfordulóján rendezett ünnepségen, és az ehhez kapcsolódó testvérvárosi konferencián vesz részt.

A polgármester a Mikkeliben zajló programról közösségi oldalán tájékoztatta az olvasókat. Szarvas Péter ezt írta:

"Évtizedes barátság köti össze városunkat a finnországi Mikkelivel.

A mai napon (szerdán) két előadást is tartottam Mikkeliben, a Finnország függetlenségének 100. évfordulójára rendezett ünnepségsorozaton és testvérvárosi konferencián, majd angol nyelvű sajtótájékoztatón nyilatkoztam a helyi médiának Békéscsaba képviseletében.

Délelőtt konferencián mutattam be prezentációt angol nyelven Mikkeli testvérvárosi partnereinek és a házigazdáknak a testvérvárosi kapcsolatok tapasztalatairól, majd délután, üzleti érdeklődőknek tartottam előadást Békéscsaba gazdasági környezetéről szintén angol nyelven.

Az előadások között volt idő megismerkedni Mikkeli gyönyörű környezetével, a számtalan kis tóval és a végtelen erdőkkel.

Timo Halonen polgármester úrnak elmondtam, hogy Békéscsabán 30 éve működik Finn-magyar Baráti Társaság, akik nagyon aktívan tartják a kapcsolatot Mikkeli várossal, cserediák programokat és kölcsönös látogatásokat szerveznek évről-évre.

Az ünnepségen és a testvérvárosi konferencián Nagy Ferenc és Kiss Tibor alpolgármester urakkal, valamint Kutyej Pál Nemzetiségi Érdekegyeztető, Külkapcsolati és Egyházügyi Bizottsági elnökkel képviseljük Békéscsabát."

 

Forrás és fotók: Szarvas Péter közösségi oldala

További programok »

Kultúra

Ez egy nem normális szakácskönyv: Megjelent Péter Erika legújabb kötete

Ez egy nem normális szakácskönyv címmel megjelent Péter Erika legújabb verses-recept kötete. Az író a Békés Megyei Könyvtárban megrendezett könyvbemutatón elmondta, hogy a kötet összeállításában a szakácskönyvek iránti fokozott érdeklődés inspirálta. Az író verses receptjeivel szeretné motiválni azokat, akik nem szeretik a verseket, illetve kevésbé járatosak a konyhában.
17:32
FEL