Tervezői-alkotói szektor a nehéz helyzetben

2020. május 11. 06:09 | Csiffáry Zsuzsanna

Több kreatív pályán dolgozó alkotót ingatott meg a kijárási korlátozás időszaka. Dizájntermékeket gyártó tervezőket és stílustanácsadókat kérdeztünk arról, hogyan alkalmazkodtak ehhez a helyzethez és milyen változások történtek a szektorukban az enyhítés óta.

A vészhelyzet kihirdetése sokaknak okozott nehézséget, mind a négy fal közé szorított időtöltés, mind pedig a megélhetés miatt. Domokos Dóra ékszertervező acél és bőrékszerekkel foglalkozik, legtöbb munkáján megtalálható az acél felületére hímzett cérna minta. Eddig online szolgálta ki a vásárlói igényeket. Mint mondta, érzékényen érintette a kreatív pályán dolgozókat a korlátozás időszaka, hiszen valaki ideiglenesen, van aki végleg bezárt. Az ékszertervező mindennek ellenére szerencsésnek érzi magát a folyamatos megrendelések miatt. Bejelentkezéssel már fogad ügyfelet, a megfelelő higiéniai szabályok betartásával.

 

Galéria

 

A stílustanácsadók is alkalmazkodtak a helyzethez online konzultációs szolgáltatásokkal, amit jelenleg kétszázan vesznek igénybe. Kováts Orsolya nemzetközi stílustanácsadó arra bíztat mindenkit, hogy otthonainkban is figyeljen oda magára és a másikra. 

 

Galéria

 

Az egyedi tervezésű ékszerek mellett egyre nagyobb teret kapnak az újrahasznosított dizájntáskák is. A behir.hu által megkeresett tervező használt lakossági textilekkel foglalkozik.

– Egyenlőre még nem érzékelünk változást az enyhítésekkel kapcsolatban. Júniusi nyitást tervezünk, addig az otthoni műhelyünkből fogunk eleget tenni a vásárlói igényeknek – fogalmazott kérdésünkre Németh Katalin tervező. 

 

Galéria

 

További programok »

Kultúra

FEL