Teqvoly: Az asztali röplabdázást népszerűsítették Békéscsabán

2020. június 26. 14:38 | Papp Ádám Sándor

Kétszeres Bajnokok-ligája győztes röplabdázó érkezett pénteken Békéscsabára, hogy a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokában bemutassa a BRSE felnőtt és utánpótlás játékosai számára az új fejlesztésű Teqvoly sportágat.

Egy röplabda, egy speciálisan meghajlított Teq asztal és két darab két főből álló csapat – ezekre van szükség ahhoz, hogy a Teqvoly-t játszani lehessen – ismertette a kétszeres Bajnokok-ligája győztes, 35 esztendős Grózer György, aki a sportág nagykövete is egyben. Mint mondta: kortól és röplabda tudástól függetlenül bárki űzheti ezt a sportot.

– Ez egy olyan újdonság sportunkban, amit mindegy, hogy amatőrök, profik, gyerekek vagy felnőttek játszanak. A sport ezen formája mindenki számára ajánlott. A Teqvoly során fejleszthető a koncentráció, a reakcióidő és a precizitás is. Amit a játékszabályokról érdemes tudni, hogy az asztal két felén két-két játékos lehet egyszerre. Maximum három érintéssel kell úgy átjuttatni az ellenfél térfelére a labdát, hogy náluk pattanjon és ők ne tudják visszaadni a játékszert. Három nyertes szettig megy a játék és egy játszma 8 szerzett pontig tart. Tavaly rendezték meg első alkalommal a Teqvoly világbajnokságot, ahol a harmadik helyen zárt a magyar válogatott. Úgy gondolom, hogy ennek az új, innovatív sportágnak felfelé ível a pályája, ígéretes jövő áll előtte – ecsetelte a nagykövet.

Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke úgy fogalmazott, hogy mindig nagy öröm számukra, ha valami új kezdeményezés élére állhatnak és népszerűsíthetik azt a megyeszékhelyen.

– Klubunkat mindig is újfajta, innovatív gondolkodás jellemezte, ezért örömteli volt a megkeresés. A magyar sportegyesületek közül elsők között mutathattuk be a Teqvoly-t. Ahogy a Teqball-nak a legendás Ronaldinho a nagykövete, úgy a Teqvoly-nak az a Grózer György, akit gyermekkori barátság köt vezetőedzőnkhöz, Tóth Gáborhoz. Az együttműködésnek köszönhetően Békéscsabára érkezett két egyedi, BRSE-logóval ellátott teq-asztal, amelyeket a jövő héten kezdődő BRSE nyári táborban már használhatnak is a fiatalok – fogalmazott a klub elnöke.

Hozzátette, hogy a BRSE tervei között szerepel az, hogy több békéscsabai oktatási intézmény udvarára telepítenek kültéri teq-asztalokat, amelyeket a fiatal röplabdások bármikor használatba vehetnek majd. 

További programok »

FEL