Teltházzal zárta a tavaszi szünetet a Napsugár bábszínház

2024. április 7. 07:23 | Bere Mátyás

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház sikeres kesztyűs bábos Paprika Jancsi című előadását tűzte a tavaszi szünet végére, hogy a gyerekek az iskola előtt kapjanak egy löket boldogságot.

A Biró Gyula, Czumbil Örs és Gyarmati Éva bábosok által játszott paravános, kesztyűs bábjáték hagyományos formanyelvével ragadja el a gyerekek és felnőttek figyelmét is. Ez a műfaj mára egy kicsit háttérbeszorult, ezért a bábszínház hiánypótló jelleggel mutatta be a Soós Emőke által rendezett előadást.

 

Galéria

 

– A decemberben bemutatott bérletes előadásnak nagyon nagy sikere volt, ezért a szokásosnál több hétvégi előadást is betettünk – fogalmazott Varga Anna, a Napsugár Bábszínház marketing menedzsere, majd elmondta, hogy a tavaszi szünetet ezzel az előadással zárták, amit a hét folyamán kulisszajárás előzött meg.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

A Paprika Jancsi előadásból a bábszínházi világnapon tartottak egy felnőtteknek szóló produkciót, ahol a nézők kivetítőn kaptak betekintést a háttérben folyó eseményekről.

– Egy kesztyűs bábos előadásnál nem mindig gondol bele a néző, hogy amit a lát, ott lehet, hogy mindhárom színész mind a hat keze le van foglalva és egymás hegyén hátán vannak – monda Varga Anna a felnőtteknek szánt előadásról. Ebbe kaptak tehát betekintést az érdeklődők.

A marketing menedzser kiemelte, hogy a gyerekektől egyből megtudják, hogy mi tetszik, és mi nem tetszik nekik az előadásban.

– Közvetlen a kritika, hiszen a gyerekek bátran bekiabálnak és kommentálják az előadást menet közben – mondta.

 

Galéria

 

 

 

További programok »

Kultúra

Az erődépítészet állt a határmenti múzeumi konferencia középpontjában

„A csabai kastély kutatása. Elődök és erődök – közös hullámhosszon” címmel rendezte meg a Munkácsy Mihály Múzeum a VII. Magyar-Román Határmenti Konferenciát, hétfőn. A tanácskozáson az egykori csabai kastély elhelyezkedésének meghatározása céljából végzett kutatások eredményeit is ismertették.
2024. május 27. 17:48
FEL