Paprika Jancsi és barátai szerepelnek a Napsugár bábszínház legújabb darabjában

2023. november 1. 16:35 | Kovács Andrea

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház december 2-án mutatja be legújabb, Paprika Jancsi című paravános, kesztyűbábos előadását. A darabot Kovács Petra bábrendező írta és Soós Emőke bábszínész rendezte.

Az örökké jókedvű és mindig segítőkész Paprika Jancsi kiszabadítja a vásárban megkötözött lufit és elviszi a barátjának. A nagy játékban azonban elszabadul léggömb, így Paprika Jancsi elindul megkeresni a folyton síró Bömbőke lufiját, hogy örömet szerezzen neki. Útközben találkozik a kakassal, a cicával, az egerekkel, a malaccal, a kutyával valamint a libával, akiktől megkérdi, látták-e az elveszett gömbölyű és gyönyörű sárga léggömböt. Igen ám, de mindenkinek mást jelent ez a különleges jelző. A boldogságot ugyanis mindenki máshol és másban leli meg. Útja során felbukkan a róka, a farkas, akik igyekeznek meggátolni őt a keresésben. Végül megmenekül (fakanalával jól ellátja a bajukat) és a bölcs bagoly útbaigazításával megtalálja az elveszett léggömböt. A történet végére legyőzi az ellenséget és a léggömböt eljuttatja Bömbőkének, aki ettől nagyon boldog és vidám lesz.

 

 

A Napsugár bábszínházban már rég volt klasszikus, paravános, kesztyűs bábjáték ami ezen a vidéken elég ismert és közkedvelt. A darabot Kovács Petra bábrendező írta és Soós Emőke bábszínész vállalta a rendezését.

Lovas Gábort kértem fel hogy írja meg a Paprika Jancsi zenéjét, a díszleteket és bábokat pedig Néder Janka tervezte. A szerepeket három bábos: Biró Gyula, Czumbil Örs és Gyarmati Éva alakítják – mondta el a bábelőadás rendezője.  

Gyarmati Éva négy nagyon különböző karaktert alakít, a léggömb, a cica, az egér és a róka szerepében.

– Nagyon szeretem ezt az előadást és a feladatokat benne, legközelebb hozzám a cica áll,  maga a báb is nagyon tetszik s neki van egy külön dala és produkciója is – mondta el a bábszínész. 

További programok »

Kultúra

FEL