Teltházzal üzemeltek a szállodák Gyulán

A második legkedveltebb úti cél volt hazánkban Gyula a hosszú hétvégén. A fővárosba elsősorban külföldről érkeztek vendégek, míg a belföldi turisták között a legnépszerűbb a Békés megyei fürdőváros volt. A vendégek többségét a 18. Gyulai Pálinkafesztivál programjai, a fürdő és a wellness szállodák kínálata vonzotta a városba.

 

A Békés megyei fürdőváros szinte összes szálláshelye teljesen megtelt. Az egyik négy csillagos szálloda mind a 68 szobáját kivették, ahová néhány román vendég mellett ezúttal elsősorban belföldi turisták érkeztek.

– Általában minden hétvégénk teltházas, viszont a három éjszakás hosszú hétvége növeli a szállodánk telítettségét – hangsúlyozta Lengyel Réka, a Wellness Hotel Gyula **** Superior értékesítési vezetője és marketingese.

A város polgármestere azt hangsúlyozta: a Gyulán működő vállalkozások, szálláshelyek és az önkormányzat együttműködésének köszönhető az, hogy az év minden időszakában tudnak szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a településen.

– A vendégéjszakák számában azon törekvéseink tükröződnek vissza, amelyeknek célja, hogy minél több turista jöjjön a városba. Ezen a négy napon – a szallas.hu adatai szerint – Budapest után a második legtöbb vendég Gyulára érkezett. Örülünk neki, hogy évről-évre nő a vendégéjszakák száma, hiszen ez az egyik legjelentősebb gazdasági ágazat a városban – emelte ki Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

A szallas.hu legfrissebb adatai alapján a május elsejei hosszú hétvégén négyszer annyian utaztak el, mint egy átlagos hétvégén. Budapesten foglaltak a legtöbben szállást, ahová többnyire külföldiek érkeztek. Az üdülési lista második helyezettje Gyula lett, amelyet Eger és Pécs követett a hétvégén.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,