Pálinkafesztivál: Összefonódik a gasztronómia a nemes párlattal

2018. április 18. 07:54 | Horváth Szabolcs

Illusztris helyszínen, Közép-Európa egyetlen épen maradt kővára mellett, a gyulai Almásy-kastéllyal szemben rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivált. A jövő héten pénteken kezdődő rendezvény helyszínének rendezése folyamatban van és nagy erőkkel zajlik a több, mint 2500 négyzetméter rendezvénysátor felépítése is.

– Turisztikai szempontból kiemelt fontosságú ez a nagy rendezvény a fürdőváros életében – szögezte le az Amásy-kastélyban tartott sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, a település polgármestere. Hozzáfűzte: a 19. Gyulai Pálinkafesztiválra idén is legalább 30 ezer látogatót várnak az ország minden szegletéből és külföldről is-tette hozzá.

A fesztivál szervezői bejelentették, hogy innovációkkal, újdonsággal is készülnek. A gasztronómiai különlegességek mellett – amelyeknek idén a barack képzi az alapját – elkészül a Kárpát-medencei összetartozás itala. A nedű hagyományos magyar gyümölcsből, pálinkából és határon túli párlatokból áll majd.

– A fesztiválon helyt kapó pálinka szakmai konferenciára az ország minden tájáról érkeznek szakemberek és pálinka-szerető laikusokat is várunk – közölte Bora Imre. A fesztiváligazgató hozzátette, hogy idén komoly szerep jut a gasztronómiának, amelyet idén a barack köré építenek. Mint mondta, lesznek barack pálinkával készült fogások, desszertek és még egy különleges fagylalt is elkészül majd a fesztivál nyitónapjára, április 27-e.

Az ígéretek szerint a négy nap alatt ezúttal sem lesz hiány nagy konceretekből és sztárfellépőkből.

 

 

További programok »

FEL