Teltházzal nyitott a Szarvasi Vízi Színház

2017. június 19. 17:34 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Teltház előtt nyílt meg a Szarvasi Vízi Színház hetedik évada. A „Csillagok idején” – musical gálán több mint ötven előadó szórakoztatta a közönséget, a Békéscsabai Jókai Színház színészei mellett olyan művészek léptek fel a Körös partján, mint Fésűs Nelly, Janza Kata, Egyházi Géza, Csengeri Attila vagy Vikidál Gyula.

A nyitószám a nagysikerű Monte Cristoból csendült fel. Minden szarvasi nyári színházi évad legnagyobb sikere, a Monte Cristo grófja július 6-án és 7-én kerül ismét a Körös feletti deszkákra. A nézők emellett a nyitóestén számos közkedvelt darabból láthattak részleteket. Ugyanakkor a Szarvasi Vízi Színház nem csupán a közönség körében népszerű.

–Nagyon szeretem ezt a helyet, mert olyan minthogyha kicsit kinyílna az ember. Nagyobbnak érzem itt magam, és a hangomat is. Szabadtéren a hangosítás is jóval nagyobb, mint egy színházban - mondta el Csengeri Attila.

A nyitógálára Vikidál Gyula is több dallal érkezett. A Liszt Ferenc-díjas énekes elmondta, hogy olyan számokat választott, amelyekkel ki tudja egészíteni a békéscsabai művészek repertoárját.

–Elhoztam az egyik saját számunkat is lévén, hogy - ha jól tudom - ma van a hősök napja. Ezért egy olyan szívünkhöz-lelkünkhöz, magyarságunkhoz közelálló dalt fogok elénekelni, ami azt gondolom, hogy illik, sőt mi több talán kötelező is ezen a napon. Nekem ez a lelkemből szól - emelte ki Vikidál Gyula.

A hét évvel ezelőtt elindult kezdeményezés célja az volt, hogy tartalommal töltsék meg a Holt-Körös partját.

–A különlegessége a természeti adottsága Szarvasnak, ami mindig is lenyűgözött korokat is, jelent is, ma személyesen engem is. Nagyon sok, akár országhatáron túli ember is eljön a városba, mert ez egy nagyon megnyugtató környezet és ehhez a vízi színház – én azt gondolom – hogy igazi kulturális csemegét és élményt ad - hangsúlyozta Szarvas díszpolgára, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, aki díszvendégként volt jelen a rendezvényen.

Június közepétől egészen augusztus 19-ig várja a Szarvasi Vízi Színház a legkülönfélébb előadásokkal és programokkal az érdeklődőket.

–Szinte minden műfaj megmutatkozik a nyár folyamán. A prózától, a verses esttől egészen a cirkuszművészetig a zenés játékokon keresztül. A szlogenünk az, hogy itt minden este történik valami. Tehát ha az ember eldönti, hogy tartalmasan szeretné eltölteni az estéjét, már tudja, hogy érdemes Szarvasra jönni, hiszen itt valamilyen előadás minden este van - emelte ki az est házigazdájaként Fekete Péter, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos.

Idén kuriózumként egy bohóc gálát is megrendeznek a vízi színházban, ahol nemzetközileg elismert bohócok is fellépnek majd.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL