Díjeső a Szarvasi Vízi Színházban - A legtöbb elismerést a My Fair Lady kapta

2018. augusztus 20. 16:03 | behir

Beatles dalokkal és díjesővel búcsúztatta a nyolcadik évadját a Szarvasi Vízi Színház augusztus 19-én, vasárnap este. A VII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál zárásaként a legkiválóbb művészi teljesítményeket, előadásokat és alakításokat jutalmazták.

 

 

 

Az Egy nehéz nap éjszakáján című gálaműsor világhírű dalait a Békéscsabai Jókai Színház művészei és békéscsabai zenészek adták elő, és az újrahangszerelt zeneszámok között adták át a zsűri által odaítélt díjakat.

A két hónapig tartó nyári játékokra a Jókai Színház Alan Alexander Milne Micimackó és Alan Jay Lerner – Frederick LoeweMy Fair Lady című előadását hozta el.

A Szolnoki Szigligeti Színház Békeffi István – Stella Adorján Janika című vígjátékával, az egri Gárdonyi Géza Színház A Didergő király című mesejátékával és Marcel Mithois – Aldobolyai Nagy György – G. Dénes György A férjvadász című zenés vígjátékával vendégszerepelt a Körös partján.

A Turay Ida Színház Béres Melinda Csingiling az erdőben című mesejátékát és Ron Aldridge Csak kétszer vagy fiatal című vígjátékát adta elő.

A Cervinus Teátrum Schiller- Belinszki- Gulyás - Tatár - Varga Ármány és szerelem, valamint Fenyő – Novai Hotel Menthol című musicalével szerepelt.

A Zentai Magyar Kamaraszínház Az égigérő fa című mesejátékkal vendégeskedett, a kecskeméti Katona József Színház Michael Frayn Függöny fel! című komédiáját mutatta be.

A József Attila Színház Verebes István – Nemlaha György Lucifer Show című történelmi revüjét adta elő Szarvason. Az ExperiDance Produkció a Cinderella című családi musicallel örvendeztette meg a közönséget.

 

Fekete Péter és Seregi Zoltán (fotó: Lipták Szabolcs • A-Team)

 

A nagyszabású gálaműsoron 16 + 1 díj talált gazdára, ebből 11 a teátrumi fesztivál előadásait, alakításait ismerte el, jutalmazták továbbá a leghűségesebb színházlátogatót, Zsiga Jánosnét.

Szarvas város önkormányzatának nagydíját a Cervinus Teátrum Fenyő – Novai Hotel Menthol című musical előadása kapta.

Polgármesteri különdíjban részesült Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész kiváló színészi alakításáért.

A Szarvasért Alapítvány különdíját Az égig érőfa című mesejáték színvonalas bemutatásáért érdemelték ki az alkotók. A Galambos Edit színházbarát által alapított Józsa Mihály díjat Földesi Ágnes színésznő nyerte el.

A Polgármesteri különdíjat Kiss Dániel világosító kapta a 2018. évi vízi színházi előadások kiváló technikai és háttérmunkájáért.

A Szarvasi Vízi Színház közönsége - ahogyan az elmúlt években - most is együtt ünnepelt kedvenceivel, köszöntötte a díjazottakat, majd közösen tűzijátékkal búcsúztatták a nyarat.

 

A VII. MAGYAR TEÁTRUM NYÁRI FESZTIVÁL DÍJAZOTTJAI

 

A TURAY IDA SZÍNHÁZ BÉRES MELINDA: CSINGILING AZ ERDŐBEN CÍMŰ MESEJÁTÉKA A LEGJOBB MESEELŐADÁS DÍJÁT NYERTE EL.

 

A CERVINUS TEÁTRUM SCHILLER-BELINSZKI-GULYÁS-TATÁR-VARGA: ÁRMÁNY ÉS SZERELEM CÍMŰ ELŐADÁSA A SCHILLER DRÁMÁJÁNAK KORSZERŰ SZÍNPADRA ÁLLÍTÁSÁÉRT DÍJÁT NYERTE EL.

 

A BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ ALAN JAY LERNER-FREDERICK LOEWE: MY FAIR LADY CÍMŰ MUSICALE A LEGJOBB ELŐADÁS DÍJÁT NYERTE EL

 

RADÓ DENISE A BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ ALAN JAY LERNER-FREDERICK LOEWE: MY FAIR LADY CÍMŰ MUSICALÉNEK SZÍNPADRA ÁLLÍTÁSÁÉRT A LEGJOBB ZENÉS RENDEZÉS DÍJÁT NYERTE EL.

 

AZ EXPERIDANCE PRODUKCIÓ CINDERELLA, MESE AZ ELVESZETT CIPELLŐRŐL ÉS A MEGTALÁLT BOLDOGSÁGRÓL CÍMŰ CSALÁDI MESEMUSICALE A LEGLÁTVÁNYOSABB ELŐADÁS DÍJÁT NYERTE EL.

 

BARABÁS BOTOND A SZOLNOKI SZIGLIGETI SZÍNHÁZ BÉKEFFI ISTVÁN-STELLA ADORJÁN: JANIKA CÍMŰ VÍGJÁTÉKÁBAN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁVAL A LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ DÍJÁT NYERTE EL.

 

SAÁROSSY KINGA AZ EGRI GÁRDONYI GÉZA SZÍNHÁZ MARCEL MITHOIS: A FÉRJVADÁSZ ZENÉS VÍGJÁTÉKÁBAN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁVAL A LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ DÍJÁT NYERTE EL.

 

RAGÁNY MISA TÖBB ELŐADÁSBAN, PRODUKCIÓBAN NYÚJTOTT SZÍNVONALAS ALAKÍTÁSÁÉRT A LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ DÍJÁT NYERTE EL.

 

DOBÓ ENIKŐ MICHAEL FRAYN: FÜGGÖNY FEL! CÍMŰ KOMÉDIÁJÁBAN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁVAL A LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ DÍJÁT NYERTE EL.

 

POLÁK FERENC A CERVINUS TEÁTRUM FENYŐ-NOVAI: HOTEL MENTHOL CÍMŰ MUSICALÉBEN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁVAL A LEGÍGÉRETESEBB TEHETSÉG DÍJÁT NYERTE EL

 

PAPP BARBARA A BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ ALAN JAY LERNER-FREDERICK LOEWE: MY FAIR LADY CÍMŰ MUSICALÉBEN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁVAL A LEGÍGÉRETESEBB TEHETSÉG DÍJÁT NYERTE EL.

 

 

FEL