Díjeső a Szarvasi Vízi Színházban - A legtöbb elismerést a My Fair Lady kapta

2018. augusztus 20. 16:03 | behir

Beatles dalokkal és díjesővel búcsúztatta a nyolcadik évadját a Szarvasi Vízi Színház augusztus 19-én, vasárnap este. A VII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál zárásaként a legkiválóbb művészi teljesítményeket, előadásokat és alakításokat jutalmazták.

 

 

 

Az Egy nehéz nap éjszakáján című gálaműsor világhírű dalait a Békéscsabai Jókai Színház művészei és békéscsabai zenészek adták elő, és az újrahangszerelt zeneszámok között adták át a zsűri által odaítélt díjakat.

A két hónapig tartó nyári játékokra a Jókai Színház Alan Alexander Milne Micimackó és Alan Jay Lerner – Frederick LoeweMy Fair Lady című előadását hozta el.

A Szolnoki Szigligeti Színház Békeffi István – Stella Adorján Janika című vígjátékával, az egri Gárdonyi Géza Színház A Didergő király című mesejátékával és Marcel Mithois – Aldobolyai Nagy György – G. Dénes György A férjvadász című zenés vígjátékával vendégszerepelt a Körös partján.

A Turay Ida Színház Béres Melinda Csingiling az erdőben című mesejátékát és Ron Aldridge Csak kétszer vagy fiatal című vígjátékát adta elő.

A Cervinus Teátrum Schiller- Belinszki- Gulyás - Tatár - Varga Ármány és szerelem, valamint Fenyő – Novai Hotel Menthol című musicalével szerepelt.

A Zentai Magyar Kamaraszínház Az égigérő fa című mesejátékkal vendégeskedett, a kecskeméti Katona József Színház Michael Frayn Függöny fel! című komédiáját mutatta be.

A József Attila Színház Verebes István – Nemlaha György Lucifer Show című történelmi revüjét adta elő Szarvason. Az ExperiDance Produkció a Cinderella című családi musicallel örvendeztette meg a közönséget.

 

Fekete Péter és Seregi Zoltán (fotó: Lipták Szabolcs • A-Team)

 

A nagyszabású gálaműsoron 16 + 1 díj talált gazdára, ebből 11 a teátrumi fesztivál előadásait, alakításait ismerte el, jutalmazták továbbá a leghűségesebb színházlátogatót, Zsiga Jánosnét.

Szarvas város önkormányzatának nagydíját a Cervinus Teátrum Fenyő – Novai Hotel Menthol című musical előadása kapta.

Polgármesteri különdíjban részesült Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész kiváló színészi alakításáért.

A Szarvasért Alapítvány különdíját Az égig érőfa című mesejáték színvonalas bemutatásáért érdemelték ki az alkotók. A Galambos Edit színházbarát által alapított Józsa Mihály díjat Földesi Ágnes színésznő nyerte el.

A Polgármesteri különdíjat Kiss Dániel világosító kapta a 2018. évi vízi színházi előadások kiváló technikai és háttérmunkájáért.

A Szarvasi Vízi Színház közönsége - ahogyan az elmúlt években - most is együtt ünnepelt kedvenceivel, köszöntötte a díjazottakat, majd közösen tűzijátékkal búcsúztatták a nyarat.

 

A VII. MAGYAR TEÁTRUM NYÁRI FESZTIVÁL DÍJAZOTTJAI

 

A TURAY IDA SZÍNHÁZ BÉRES MELINDA: CSINGILING AZ ERDŐBEN CÍMŰ MESEJÁTÉKA A LEGJOBB MESEELŐADÁS DÍJÁT NYERTE EL.

 

A CERVINUS TEÁTRUM SCHILLER-BELINSZKI-GULYÁS-TATÁR-VARGA: ÁRMÁNY ÉS SZERELEM CÍMŰ ELŐADÁSA A SCHILLER DRÁMÁJÁNAK KORSZERŰ SZÍNPADRA ÁLLÍTÁSÁÉRT DÍJÁT NYERTE EL.

 

A BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ ALAN JAY LERNER-FREDERICK LOEWE: MY FAIR LADY CÍMŰ MUSICALE A LEGJOBB ELŐADÁS DÍJÁT NYERTE EL

 

RADÓ DENISE A BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ ALAN JAY LERNER-FREDERICK LOEWE: MY FAIR LADY CÍMŰ MUSICALÉNEK SZÍNPADRA ÁLLÍTÁSÁÉRT A LEGJOBB ZENÉS RENDEZÉS DÍJÁT NYERTE EL.

 

AZ EXPERIDANCE PRODUKCIÓ CINDERELLA, MESE AZ ELVESZETT CIPELLŐRŐL ÉS A MEGTALÁLT BOLDOGSÁGRÓL CÍMŰ CSALÁDI MESEMUSICALE A LEGLÁTVÁNYOSABB ELŐADÁS DÍJÁT NYERTE EL.

 

BARABÁS BOTOND A SZOLNOKI SZIGLIGETI SZÍNHÁZ BÉKEFFI ISTVÁN-STELLA ADORJÁN: JANIKA CÍMŰ VÍGJÁTÉKÁBAN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁVAL A LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ DÍJÁT NYERTE EL.

 

SAÁROSSY KINGA AZ EGRI GÁRDONYI GÉZA SZÍNHÁZ MARCEL MITHOIS: A FÉRJVADÁSZ ZENÉS VÍGJÁTÉKÁBAN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁVAL A LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ DÍJÁT NYERTE EL.

 

RAGÁNY MISA TÖBB ELŐADÁSBAN, PRODUKCIÓBAN NYÚJTOTT SZÍNVONALAS ALAKÍTÁSÁÉRT A LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ DÍJÁT NYERTE EL.

 

DOBÓ ENIKŐ MICHAEL FRAYN: FÜGGÖNY FEL! CÍMŰ KOMÉDIÁJÁBAN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁVAL A LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ DÍJÁT NYERTE EL.

 

POLÁK FERENC A CERVINUS TEÁTRUM FENYŐ-NOVAI: HOTEL MENTHOL CÍMŰ MUSICALÉBEN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁVAL A LEGÍGÉRETESEBB TEHETSÉG DÍJÁT NYERTE EL

 

PAPP BARBARA A BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ ALAN JAY LERNER-FREDERICK LOEWE: MY FAIR LADY CÍMŰ MUSICALÉBEN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁVAL A LEGÍGÉRETESEBB TEHETSÉG DÍJÁT NYERTE EL.

 

 

További programok »

Kultúra

Békéscsaba is csatlakozott az Orgonák éjszakájához

Békéscsaba is csatlakozott az Orgonák éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz. Az evangélikus nagytemplomban Alföldi Csaba adott hangversenyt, melynek első darabja Kovács Szilárd Intrada című műve az ország több mint 50 orgonáján egyszerre csendült fel.
12:03
FEL