Telt ház volt a Városházi Esték első előadásán!

2021. június 25. 12:50 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békéscsabai Jókai Színház munkatársai régóta készülnek a rendezvényre: teljesen új nézőtérrel és változatos előadásokkal várják a látogatókat. Nemcsak Békéscsaba lakossága, hanem a színművészek is nagyon várták már, hogy újra a városháza díszudvarán játszhassanak. A nagyérdemű elsőként a Maga lesz a férjem című darabot láthatta csütörtök este.

A Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Békéscsaba polgármestere köszöntötte csütörtök este a közönséget a Maga lesz a férjem című előadás kezdetekor, amelyet a Városháza udvarán mutattak be. A direktor és a városvezető egy jelképes kongatással jelezték, hogy elkezdődött a Városházi Esték programsorozat. 

– Ezt az előadást, már Budapesten és Szarvason is láttam. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon kellemes, kedves vígjáték, amit a közönség nagyon szeret. Régi kuplék és slágerek hangzanak el benne – fogalmazott Seregi Zoltán igazgató. 

Békéscsaba kultúráért felelős alpolgármestere elmondta, hogy a Városházi Esték egy év kihagyás után megújult környezetben, megújult lelátóval és szórakoztató repertoárral várja a közönséget.

– A Városházi Esték a békéscsabaiak identitásához tartozik. Egy lokálpatrióta szemléletű ember kötődik ehhez a rendezvényhez, hiszen negyed évszázados múltja van. Itt színész legendák fordultak meg az elmúlt években. Ez egy olyan különleges miliő, ami hozzá tartozik a város varázsához – emelte ki Varga Tamás

Békéscsaba polgármestere különösen fontosnak tartja ezt a nyári időszakot, amely mindenki számára nevetést hozhat.

– Örömmel látom, hogy az első Városházi Esték előadásán szinte teltház van. Remélem, hogy ez a hangulat kíséri majd végig az összes többi előadást. A Városházi Esték repertoárja azoknak szól elsősorban, akik a könnyedebb műfajokat szeretik, mint például a zenés vígjáték, a komédia vagy a musical. Ennek tükrében állítottuk össze Seregi Zoltán igazgató úrral az idei repertoárt – mondta el Szarvas Péter

 Az idei Városházi Estéken 10 előadást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Galéria

 

További programok »

Itthon

FEL