Telt ház figyelte az Angyalok szárnyalását a Békéscsabai Jókai Színházban

2022. május 31. 07:20 | Csiffáry Zsuzsanna

Tizedik alkalommal szárnyaltak az angyalok a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ, valamint a Békéscsabai Jókai Színház közös jótékonysági rendezvényén. Az Angyalok Szárnyalása gálaestet hétfőn este láthatták az érdeklődők a békéscsabai teátrum nagyszínpadán.

A jótékonysági gálaestre a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a Degré utcai gyermekotthon lakói közös produkciókkal készültek. A művészek és a fiatalok közötti kapcsolat 15 évvel ezelőtt vált szorosabbá. A fiatalok színházlátogatások alkalmával nyerhettek betekintést a kulisszák mögé, a művészek pedig beavatták őket munkájukba.

Tarsoly Krisztina és Komáromi Anett kezdeményezésére, és szervezők munkája nyomán a jótékonysági gálaest mára már hagyománnyá vált. Az emberek a tíz év alatt megtanulták, hogy minden évben részt vehetnek egy színvonalas jótékonysági esten. A rendezvény sikerét és népszerűségét az is bizonyítja, hogy a jegyek már jóval a gálaest előtt elfogytak.

A gálaestet most is a művészek és az akadályozottsággal élő fiatalok közös előadása tette különlegessé. Az est folyamán a művészek és a fiatalok különböző történeteket, élethelyzeteket vittek színpadra zenei köntösben. Mivel ez volt a jubileumi, tizedik Angyalok szárnyalása, így a mostani gálaestre meghívták a korábbi évek díszvendégeit, akik valamennyien elfogadták a meghívást, és szerepeltek a gálaesten.

– Kihívással nem kellett megküzdenünk, mert olyan nemes dologért történik mindig ez az egész, amit szavakkal nem is tudok elmondani. A találkozásaink annyira örömteliek, hogy a szívünk ilyenkor megtelik szeretettel, és egyszerűen nem tud nem jól sikerülni  – mondta el Tarsoly Krisztina színművész. 

– Ez számunkra mindig egy várva várt lehetőség. A felkészülések két és fél hónapja tartanak, és folyamatos lázban vannak a fellépőink. Több művész megtisztel minket a jelenlétével, és támogatja a fiatalokat abban, hogy minél ügyesebbek legyenek, és legyen lehetőségük a kiteljesedésre. A vezető művészek úgy válogatták össze a produkciókat, hogy figyelembe vették az elmúlt tíz év legsikeresebbnek vélt epizódjait, illetve a fellépőinknek legkedvesebb műsorokat, és ebből állítottunk össze egy nagy csokrot a nézőknek  – fogalmazott Sziszák Katalin, Békés Megyei és Szociális Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője. 

Az est folyamán Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója kiemelte Komáromi Anett, és Tarsoly Krisztina munkáját. 

– Csodálatos hagyomány, hogy a Degré utca lakói és a Jókai színház művészei közös produkciót hoznak létre a művészet erejével. Ez az előadás a szeretetről, tiszteletről és egymás segítéséről szól. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt folytathatjuk, amiben óriási szerepe van két kitűnő színművészünknek, Tarsoly Krisztinának és a Komáromi Anettnek. Elképesztő energiával, odaadással álltak ennek a programnak az élére  – tájékoztatott Seregi Zoltán. 

Telt ház figyelte a tizedik Angyalok szárnyalását.

Fekete Péter az előző kormány kultúráért felelős államtitkára köszöntőjében visszaemlékezett a 12 évvel ezelőtt útnak induló Angyalok szárnyalására. Kiemelte és méltatta a tevékenység fontosságát, valamint azt, hogy az est folyamán mindenkinek egyenlő mértékben jusson ki a "fényből".

Közreműködtek: a Cimbaliband, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Kaláka együttes, a Misztrál együttes, a Talamba ütőegyüttes, Pribojszki Mátyás, Zsombok Réka, valamint láthatták a nézők a Békéscsabai Jókai Színház és a Viharsarok Táncszínház művészeit.

A rendezvényre szóló belépőjeggyel a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ lakóit támogatták a nézők. 

További programok »

Kultúra

Fák, virágok, lepkék – puzzle képkiállítás a Lencsésin

Húsz darab, különböző méretű kirakóból összeállított képet tekinthetnek meg az érdeklődők hétfőtől, a Lencsési Közösségi Házban. A Természet, emberek, épületek című tárlat legkisebb képe száz, a legnagyobb képe háromezer darabos.
15:17
FEL