Telepített alkalmazással károsítottak meg egy orosházi nőt

2022. október 1. 10:12 | behir.hu

Óvatosan az ismeretlen telefonálókkal! Sokat veszíthetnek, ha idegenek kérésére alkalmazást telepítenek a telefonjukra, számítógépükre. Békés megyében ezúttal egy orosházi nőt károsítottak meg az Anydesk nevű alkalmazás segítségével - írja a rendőrség közleményében

Az Orosházi Rendőrkapitányságon 2022. szeptember 29-én délután tett bejelentést egy nő arról, hogy pár órával korábban felhívta valaki telefonon. Azt mondta neki, hogy a bankszámláján egy 200 ezer forint értékű vásárlás vár jóváhagyásra. A nő közölte, hogy ő nem vett semmit, mire az idegen elhitette vele, hogy ha telepíti az Anydesk alkalmazást a telefonjára, akkor elkerülheti a hasonló esteket, nem fognak tudni visszaélni a banki adataival. A nő telepítette az alkalmazást, de ezzel pont az ellenkezőjét érte el. A számlájáról rögtön elutaltak 700 ezer forintot.

A rendőrség ismételten kéri, hogy legyenek óvatosak az ismeretlen telefonálókkal! Ne telepítsenek a telefonjaikra, számítógépükre olyan alkalmazásokat, amiket nem ismernek! Ne menjenek el idegenek kérésére bankautomatákhoz, ne használjanak a telefonálók által elmondott kódokat! Ha idegenek a banki adataikat, kódjaikat kéri, vagy a számlájával kapcsolatosan a pénzforgalomról érdeklődik, bontsák a vonalat és hívják fel bankjuk ügyfélszolgálatát az információs vonalon és kérdezzék meg, valóban van-e elintéznivalójuk, függőben lévő tranzakciójuk!

Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál

További programok »

FEL