Tekerjen a sereggel!

2021. október 12. 08:24 | behir.hu

Mindig is arra vágyott, hogy katonákkal együtt sportoljon? Akkor most itt a lehetőség! Nevezzen a Tekerj a sereggel elnevezésű kétnapos bringatúrára és haladjon együtt két keréken a Balaton körül a Magyar Honvédség katonáival október 23-án és 24-én.

A kerékpártúrán bárki részt vehet. Aktív kikapcsolódásra nyílik lehetőség a Magyar Honvédség ellátási körébe tartozók számára is, legyen szó aktív, tartalékos, veterán és obsitos katonákról, honvédelmi alkalmazottakról, illetve családtagjaikról, honvédtiszt- és altiszt jelöltekről vagy a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékeiről – olvasható a honvedelem.hu oldalon.

A túra első napján 9 órakor indulnak a kerékpárosok Keszthelyről, a Balaton partjáról, ahonnan útvonal biztosítás nélkül, a KRESZ szabályok betartásával, minden résztvevő a saját tempója szerint haladhat a Balaton északi partján lévő, kijelölt kerékpárúton. 106 kilométer megtétele után a cél a Balatonakarattyán található MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, ahonnan a második napon, a 8 és fél 9 közötti rajtot követően indulhatnak vissza a kerékpárosok Keszthelyre, a Balaton déli partján haladva. Így a magyar tenger minkét oldalát megcsodálhatják. Mindkét nap pihenőhelyekkel készülnek a szervezők, ahol a résztvevők számára frissítő és szükség esetén kerékpárszervíz szolgáltatás is elérhető.

Fontos, hogy minden résztvevő rendelkezzen a KRESZ szerint előírt, kötelező kerékpár felszereléssel. Indulás előtt minden résztvevő kap egy rajtszámot, amelynek hátoldala tartalmazza az útvonalat, a pihenőhelyeket, illetve a szervezők és az orvosi biztosítás telefonszámait.

A kerékpártúra nem verseny, így mindenki a számára megfelelő tempóban haladhat a „célig”. Nevezni a szervezők által, a hososz.hu oldalon közzétett elektronikus nevezési lapon lehet, melyet a tekerjasereggel@hm.gov.hu e-mail címre kell beküldeni. A határidő október 15., 12 óra.

A további részletek, az étkezési és a szálláslehetőségről szóló tájékoztatás ITT érhető el!

További programok »

FEL