Tehetséggondozó programot indít a BRSE

2021. október 6. 06:19 | behir

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elkötelezett a minőségi utánpótlás-nevelés mellett, stratégiai célként határozták meg, hogy hosszú távon az akadémián nevelkedett sportolók adják a hazai és nemzetközi porondon is sikeres felnőtt csapat gerincét – írta a klub közleményében.

Mint azt részletezik, az infrastruktúra adott, a szükséges eszközállomány az elmúlt évek beruházásai biztosították, míg a humánerőforrást folyamatosan fejlesztik, edzőiknek heti szinten tartanak képzéseket, hogy naprakész tudás birtokában dolgozzanak. A szilárd alapokat megteremtették, így megérett az idő, hogy a mennyiségi képzést, eltolják a minőségi képzés irányába.

Első lépéseként, októbertől tehetséggondozó programot indít a klub, melynek részeként először a 2005, 2006, 2007. évben született sportolók közül választottak ki  8 játékos, akik e "pilot projekt" részesei lesznek.

Az első hónapok tapasztalatait leszűrve, decemberben az erre hivatott grémium értékeli a folyamatokat és dönt a folytatás feltételeit illetően.

– Élsportolókat nevelünk, akiknek kimondott célja, hogy profi röplabdázók legyenek! A tehetséggondozó programban részt vevő sportolók speciális felméréseken vesznek részt, a jelenkor legmodernebb technológiájával, országosan is elismert szakemberek monitorozzák teljesítményüket. A reggeli edzéseken kiemelt szerepet kap a prevenció, amit gyógytornász irányít, valamint a posztspecifikus egyéni képzés. Azt kívánjuk elérni, hogy rang legyen bekerülni a programba, hosszú távon pedig ösztöndíjban részesíthessük a kiválasztottakat – fogalmazott Baran Ádám, a BRSE elnöke.

Forrás: brse.hu

További programok »

FEL