Tehetségek a Belvárosi iskola színpadán

Minden évben a legtehetségesebb diákok állnak színpadra a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium éves gáláján, ahol a kis iskolásoktól egészen a gimnazistákig kapnak szerepet a tanulók. Az intézmény az idei gálán ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját is.

A Belvárosi iskola színpadán a kicsiktől, az egészen nagyokig megmutathatták tehetségüket a diákok.

A közönség hallhatott kórus előadást, láthatott “színpadi” produkciót, de akár verselő ifjúságot is. A Belvár gálán mindenkinek lehetősége van arra, bemutassa az, amiben kimagaslóan ügyes.

A diákok örülnek annak, hogy az iskola lehetőséget biztosít számukra. Szeberényi Gréta elmondat, sokat jelent számára, hogy szülők és pedagógusok, valamit diáktársai előtt énekelhet a bandával. Gréta életében az éneklés mellett a tanulás is nagyon fontos, a fiatal tehetség orvos szeretne majd lenni és elmondása szerint jó úton halad, mert ha most nem ront, akkor még kitűnő is lehet az év végén.

Az intézmény vezetője úgy fogalmazott, büszkék a tanulóikra, hisz nem csak a tanulásban teljesítenek kimagaslóan, hanem különböző művészetek terén is otthonosan mozognak – éppen ezért jött létre a Belvár gála. Szilágyi Tibor hozzátette, a tehetséggondozás is kiemelt feladata az intézménynek. Akkreditált tehetségpontként működik az iskola, a művészeti területektől egészen a matematika területéig. Az ott dolgozó pedagógusok, nagyon sok munkát fektetnek a tehetséggondozásba, és a tehetségek felismerésébe, támogatásába, valamint, a bemutatásukba.

Békéscsaba polgármestere is jelen volt a rendezvényen és úgy véli, a városnak nagyszerű iskolái vannak, ahol a gyerekek tanulni és fejlődni tudnak. Szarvas Péter úgy fogalmazott: -Békéscsaba mindig is büszke volt a tehetségekre, azokra, akik a saját területükön, valami kivételeset alkottak és ez korosztálytól független. Legyenek általános iskolások, gimisek, jó dolog, ha már fiatalon már megvillantják a tehetségüket, a kvalitást ezek a fiatalok.

A polgármester reméli, hogy ez a rendezvény is inspirálja a többi iskolánkat, hogy szervezzenek hasonló programokat, és próbáljon minden intézmény, minél nagyobb hangsúlyt fektetni, a tehetségek gondozásába.

Városvezetőnk szerint a város és az intézmények kapcsolata jó és reméli, hogy ez a jövőben is így marad.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,