Tavaszi Fesztivál: főszerepben a barokk

2018. március 13. 16:34 | Szendi Rita

A barokk zene kapott főszerepet, azon a hangversenyen, amit a Csabagyöngye Kulturális Központban tartottak hétfőn este. A Tavaszi Fesztivál programsorozatához tartozó koncerten huszonkét előadóművész lépett fel.

A Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekara a Tavaszi Fesztiválra különleges és népszerű művekkel készült. A zenekar legfiatalabb szólistája furulyajátékkal varázsolta el a közönséget.

– A Tavaszi Fesztivál keretei között ad egy koncertet a Bekés Megyei Szimfonikus Kamarazenekar és én furulyán játszom a Johann S. Bach 4. Brandenburgi versenyében – mondta el a furulya művész, Kiss Anna Rozália.

Igazán vidám, tavaszi hangulatú volt a koncert, ahol a közönség olyan darabokkal is találkozhatott, amik nem a legismertebb művek közé tartoznak.

– A barokk zene jegyében szerveztük meg ezt a műsort. Azt hiszem, hogy a közönség számára ez most egy különleges zenei esemény lesz. Lesznek népszerű művek például Vivaldi Négyévszakából a Tavasz, de olyan különleges művek is megszólalnak, mint a Grieg Holberg Suiteje, ami nem gyakran hallható – fogalmazott a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, Uhrin Viktor.

A békéscsabai Tavaszi Fesztivál még számos zenei csemegével várja az érdeklődőket április 7-ig a Csabagyöngye Kulturális Központban.

 

 

További programok »

Kultúra

A Szeged Trombone Ensemble zenél a gyulai vár tövében

A Szegedi Harsonaegyüttes lesz a Térzene sorozat gyulai eseményeinek következő fellépője július 18-án 16 órától a Várkertben. Ez alkalommal egy másik koncert is lesz a térzene programban. A gyulai PowerBeat Ütőegyüttes 18 órától muzsikál majd ugyanott.
2020. július 13. 00:00
FEL