A mi virtuózaink – a szimfonikusok a jövőt szolgálták

2017. november 21. 12:13 | Mikóczy Erika

A Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora idén már harmadik alkalommal jelentkezett. A zenei tálentumok bemutatása mellett a műsor célja, hogy minél szélesebb körben megszerettesse a klasszikus zenét.

A tehetségkutatóba persze nem jut el és nem is jelentkezik minden fiatal zenész. Hogy a tehetségek itt is kellő teret kapjanak, Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban a Bartók Béla művészeti szakgimnázium virtuózai mutathatták meg, mit tudnak, mégpedig a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar kíséretével, egy közös koncerten.

Ahogy Csajányi Melinda, a szakgimnázium igazgatója fogalmazott: a szimfonikusok Gál Tamás dirigálásával nagyszerű ajánlatot tettek a jövőnek: az iskola ifjú muzsikusainak adtak lehetőséget arra, hogy szólódarabjaik igazi, nagyzenekari kísérettel szólaljanak meg a színpadon. A koncerten a diákok közül Bogáromi Vajk, Gál Eszter, Gulyás Berta, Szabó Aranka, Szegedi Réka Panna, Sztojka Máté, Szűcs Anna és Török Boldizsár tapasztalhatta meg azt, milyen érzés a szimfonikusokkal együtt zenélni.

–  A koncertekhez közös élmény tartozik. Az egyedül átélt, nem megosztható örömök színe, íze valahogy nem olyan élénk, mint amit valakivel vagy valakikkel együtt élünk át – jegyezte meg Csajányi Melinda, hozzátéve, hogy a Csabagyönyében a koncerten jelenlevő valamennyi ember közös öröme lett a szimfonikusok nemes szolgálatával megvalósuló este.

Fejes Antal, aki korábban maga is zeneiskolai igazgató volt, és évtizedek óta a szimfonikusok aktív tagja, fantasztikusnak nevezte a másodízben megvalósuló kezdeményezést.

– Végtelenül örülünk annak, hogy Békéscsabán a zenének, a kultúrának ilyen összefogása jöhet létre, és főképp annak, hogy ilyen tehetségek vannak a zeneművészeti szakközépiskolában. Természetesen örömmel álltunk a fiatalok mellé – fogalmazott Fejes Antal.

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a diákok közös koncertje, az együtt átélt élmények igazi ünneppé varázsolták a szürke, novemberi hétfő estét a Csabagyöngyében

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL