Tartós élelmiszerekkel segítik az AUT-PONT Alapítványt

2021. május 18. 12:28 | Papp Ádám Sándor

Tartós élelmiszert adományozott az Élésker Kft., illetve a Reál Jamina ABC Mazán László utcai üzlete az AUT-PONT Alapítvány részére kedden délelőtt.

 

A kezdeményezés ötlete 2019 novemberében vetődött fel először, amikor a Reál Jamina ABC munkatársai egy jótékonysági akciót hívtak életre amelyben vásárlóikat arra kérték, hogy adományozzanak bevásárláskor a jaminai Tündérkert Óvoda Tavasz utcai Ovi és a MIVA Bölcsi gyermekei számára. Az üzlet 2020 márciusában a Rózsa utcai Erzsébethelyi Általános Iskola diákjainak gyűjtött tartós élelmiszert, gyümölcsöket és egyéb finomságokat.

Schmidt Mónika üzletvezető és Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő fejében az első adományozások után megfogalmazódott az a gondolat, hogy tágabb körben is mozgósítsuk meg az embereket. Meg tudtak szólítani más szervezeteket is. Egyszer talán tényleg egy olyan mozgalommá tud alakulni a kezdeményezés, ahol a szűkebb környezetben élők egymást támogatni és segíteni igyekeznek majd és ez mindannyunk napjait teszi szebbé és boldogabbá. Hiszek abban, hogy nem csak az anyagi előnyök az érdekesek, hanem az a jószándékú adakozás, amelyet elindít egy ilyen gondolat – fogalmazott Tyetyák Magdolna, az Élésker Kft. ügyvezetője.

A felhíváshoz az üzlet vásárlóin túl két békéscsabai klub, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület és a Békéscsabai Előre NKSE is csatlakozott – mondta Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő.

– Az ilyen típusú civil kezdeményezések példát mutatnak abban a tekintetben, hogy hogyan tudunk a közösségünk számára példát mutatni, hiszen sok mindent tudunk tenni közösen, együtt saját magunkért és közösségünkért is – emelte ki a képviselő.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

Az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: hálásak az üzletnek, illetve a vásárlóknak, akik részt vettek az akcióban és megkönnyítették az autizmussal élő fiatalok mindennapjait.

– Több száz vásárló döntött úgy, hogy a bevásárlás közben vagy után, valamilyen tartós élelmiszerrel, tisztítószerrel az autizmussal élő gyermekeket nevelő családokat szeretné támogatni. Én úgy gondolom, hogy ez az egymásra figyelésnek, az önzetlenségnek egy nagyon szép és követendő példája – emelte ki Szántó Tamás.

Az eseményen az is elhangzott, hogy a jaminai üzlet a jövőben is szeretné folytatni a felajánlások gyűjtését. Az eseményt végül Szántó Tamás azzal zárta, hogy mindennemű felajánlást szívesen fogadnak. Példaként említette az adó 1 százalékáról való rendelkezést, amely május 20-ig tehető meg (az alapítvány adószáma: 18382134-1-04).

További programok »

Itthon

Egy vegyesboltban „nyit” újra a posta Gerlán

2022 novembere után csütörtöktől újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat Gerlán. Mint ismert, másfél évvel ezelőtt összesen hat fiókját zárta be a Magyar Posta Békéscsabán, köztük Gerlán is. Egy postapartneri programnak köszönhetően azonban ismét lehet majd a városrészben levelet, csomagot feladni, csekket befizetni vagy készpénzt felvenni.
2024. április 24. 17:09
FEL