Jótékonysági akcióval segítették az Erzsébethelyi Általános Iskola diákjait

2020. március 4. 14:14 | Papp Ádám Sándor

Kekszet, szaloncukrot, gyümölcsöt és egyéb tartós élelmiszert adományozott az Élésker Kft., illetve a Reál Jamina ABC Mazán László utcai üzlete a Rózsa utcai Erzsébethelyi Általános Iskola diákjainak.

A kezdeményezés ötlete tavaly novemberben vetődött fel először, amikor egy jótékonysági akciót hívtak életre a Reál Jamina ABC munkatársai és vásárlóikat arra kérték, hogy adományozzanak bevásárláskor a jaminai Tündérkert Óvoda Tavasz utcai Ovi és a MIVA Bölcsi gyermekei számára – tájékoztatott Schmidt Mónika üzletvezető. 

– Nagyon sok vásárlónk óvodás, iskolás gyermekkel jár hozzánk vásárolni. Úgy gondoltuk, hogy olyan embereket szólítunk meg, akik a környéken élnek, tehát jaminaiak. Úgy véltük, hogy aki nálunk vásárol és ide jár a gyermeke óvodába, iskolába az szívesen adományoz. Mi hiszünk abban, hogy az emberek jók és szeretnek adni. Innen indult az ötlet és elsőként megkerestük az óvádát, illetve a bölcsődét. Nagyon pozitív volt a hozzállása a vásálóinknak és ezen felbuzdulva úgy gondoltuk, hogy az iskolások számára is gyűjtésbe kezdünk – ismertette az üzletvezető.

A kezdeményezés is jól mutatja, hogy Jaminában egy erős, összetartó közösség jött létre – hangsúlyozta Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő.

– A gyűjtés üzenete, hogy más vállalkozások számára is példát mutat: lehet lokálpatrióta módon, a városrész intézményei számára segítséget nyújtani, éppen azért, mert egy óvoda vagy éppen iskola esetében minden támogatásnak, minden forintnak helye van. Csak a köszönet hangján lehet szólni annak a csapatnak, amely ezt kigondolta és végigvitte – emelte ki a képviselő. 

A gyerekek számára óriási öröm, hogy sok féle élelmiszert kaphattak – árulta el az intézményvezető-helyettes. Bozóné Gecsei Csilla elmondta: a gyümölcsöket, édességeket szétosztják a diákok között osztályonként, a tartós élelmiszereket pedig tanórákon hasznosítják majd. 

– Nagyon örülünk, hogy az óvoda és a bölcsőde után a mi intézményünkre is gondoltak a jaminai 107-es ABC munkatársai és az ott vásárlók. A kekszeket, tallérokat, édességeket és gyümölcsöket közvetlenül megkapják a diákok, míg a lisztet, cukrot a tankonyhában fogjuk felhasználni. Bízunk benne, hogy igazi finomságok készülnek az összegyűjtött adományokból – tette hozzá az intézményvezető-helyettes.

A kezdeményezés kapcsán megtudtuk, hogy a megyeszerte egyedülállónak számító akció a jövőben is folytatódik majd, hiszen szeretnének belőle hagyományt teremteni a jaminai városrészben.

 

Galéria

További programok »

FEL