Hagyományteremtő lehet az egyik jaminai üzlet jótékonysági akciója

2020. november 30. 13:57 | Hidvégi Dávid

Mikulás csomagot, kekszet, tésztát, gyümölcsöt, üdítőt és egyéb tartós élelmiszert adományozott az Élésker Kft., illetve a Reál Jamina ABC Mazán László utcai üzlete a Békéscsabai Tündérkert Óvoda gyermekeinek. Az akció szlogenje lett az „adni-kapni jó”.

Ez volt a harmadik ilyen jótékonysági akció, amellyel a Reál Jamina ABC igyekszik hagyományteremtővé válni. Először tavaly novemberben vetődött fel az adománygyűjtés ötlete, amely akkor nagy sikert aratott, hiszen a felajánlásnak örültek a jaminai Tündérkert Óvoda és a MIVA Bölcsi gyermekei. Az akció márciusban tovább folytatódott, akkor a Rózsa utcai Erzsébethelyi Általános Iskola diákjai részesültek az adományokból. A felajánlásokat az üzlet munkatársai és vásárlói tették a bevásárlások után.

 

 

– Az ötletgazda Schmidt Mónika üzletvezető volt, aki nem felejtette el, hogy honnan jött. Ugyan nem Jaminában élünk, de mindennap látjuk a helyi közösségen, hogy mennyire összetartó. Mónika úgy gondolta, hogy szeretné a gyermekeket támogatni, minket pedig, azaz a csapatot végig lelkesítette ebben. Már tavaly és tavasszal is sok adomány gyűlt össze, ami most sem volt másképp, hiszen az ünnepek előtt újra szerettünk volna segíteni az óvodának – emelte ki Barati Andrea üzletvezető-helyettes.

A kezdeményezéshez ezúttal is csatlakozott a helyi önkormányzati képviselő. Opauszki Zoltán hangsúlyozta, hogy a helyi közösség számára sokat jelent a kezdeményezés.

– Az ilyen kezdeményezés példaértékű lehet minden más békéscsabai vállalkozás számára is. Gyermekeknek adni jó. Az pedig számomra külön öröm, hogy magam is társulhattam ehhez a kezdeményezéshez – fogalmazott.

 

 

A Békéscsabai Tündérkert Óvoda két telephellyel rendelkezik és mintegy 170 gyermek jár az intézménybe. Az óvodavezető-helyettes elmondta, hogy már tavaly is nagy örömmel fogadták a felajánlást, amely akkor még nem külön csomagokban, hanem darabonként érkezett hozzájuk.

– Tavaly bevittük a felajánlásokat a csoportszobába és megbeszéltük a gyermekekkel, hogy ez mind adomány. A kapott élelmet az étkezések után, az ünnepi készülődés alatt fogyasztották el a gyermekek. A csomagok mellett most is kaptunk magas C-vitamin tartalmú üdítőket, de ebben az időszakban nagy hangsúlyt fektetünk a teakészítésre is, amelyhez hozzájárultak az adományozók – mondta Zelenyánszkiné Fazekas Tünde.

További programok »

Itthon

Kihirdették a Kós Károly Országos Pedagógiai Verseny eredményeit

Idén ötvennégy csapat vett részt a békéscsabai Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola pedagógiai témában meghirdetett országos versenyén. A Kós Károly Országos Pedagógiai Versenyt idén második alkalommal szervezték meg, a pályázók a fogyatékossággal élők beilleszkedési lehetőségeit támogató módszereket vagy eszközöket találtak ki és mutattak be. A megmérettetés eredményhirdetését kedden délelőtt rendezték meg a Békéscsabai Szakképzési Centrumban.
18:17
FEL