Az elfogadásért – Autizmus napja Békéscsabán

2019. október 5. 06:20 | Hidvégi Dávid

Autizmussal élők mutatták meg kreativitásukat és egyéni látásmódjukat a békéscsabaiaknak pénteken délután.

Az ilyen rendezvények célja, hogy megértessék a társadalommal az autizmussal élő társaink helyzetét – emelte ki Szántó Tamás a belvárosi bevásárlóközpontban tartott rendezvényen. Az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány elnöke elmondta: az autizmus egy olyan fejlődési zavar, amelynek tünetei kihatnak a társas kapcsolatokra, egyéni gondolkodásra, illetve a kommunikációs és szociális készségek területén jelentkeznek, ezek pedig ez egész életükben végigkíséri az autistákat.

 

(Fotó: behir.hu)

 

– Szakemberek segítségével tanácsadási és közösségi alkalmakat szervezünk a szülők számára, illetve igyekszünk a társadalom minél több szereplője számára testközelbe hozni azokat az információkat, amelyek szükségesek az autizmussal élő társaink élethelyzetének megértéséhez, elfogadásához – fogalmazott az alapítvány elnöke.

A szervezetet 1999-ben alapították azért, hogy kapcsolatot tartson a legtöbb autizmussal élő családdal. Eddig 256 autizmussal élő gyermek, nevelő család (mintegy 600 fő) vette igénybe korszerű szolgáltatásaikat a régió 60 településéről.

 

További programok »

FEL