Tartós élelmiszereket osztott az önkormányzat a rászorulóknak

2017. december 13. 12:51 | Papp Ádám Sándor

Közel ezer rászorulónak osztottak tartós élelmiszerekből álló csomagot szerdán reggel, Békéscsabán. Az önkormányzat évekkel ezelőtt indította el kezdeményezését, mellyel az adventi időszakban segíti a családokat és a nélkülözőket.

A Czuczor utca 4. szám előtt, már kora reggel rengetegen álltak sorba az adományokért. Ahogy beérkeztek az épületbe, többek között rizst, lisztet, lekvárt, száraztésztát, kristálycukrot, tejet, étolajat és persze az ünnepekre való tekintettel, szaloncukrot is kaptak az élelmiszercsomagba. A jelenlévők elmondták nagy segítség számukra ez a felajánlás.

- Egyedül élek egy szociális bérlakásban és le is vagyok százalékolva. Nagyon nagy segítség számomra, hiszen a lányom pár nap múlva jön majd haza, így tudunk miből közösen főzni - mesélte Budai Mózesné.

Közel 4 millió forintból valósult meg az ételosztás, amely ezer emberen segített, fejenként 4000 forint értékű adománnyal - fogalmazott a város polgármestere, aki azt is elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja a kezdeményezést, hiszen sokan vannak, akik rászorulnak a segítségre.

- A karácsony előtti időszak arról is szól, hogyha lehet, akkor segítsünk a nehéz helyzetben élő embereken. Az önkormányzat, mint minden karácsony előtt, most is gondolt azokra, akik nehéz körülmények között élnek és ezer családot ajándékozunk meg ilyenkor. Biztos vagyok benne, hogy mindenki örül ennek karácsony előtt - hangsúlyozta Szarvas Péter.

Herczeg Tamás tanácsnok úgy fogalmazott, hogy év végén nemcsak a városvezetése, hanem különböző szervezetek is segítik a rászorulókat.

- Rendszeresen vannak különböző egyesületek, valamint szervezetek által bonyolított ételosztások, de ez a nagy, karácsony előtti ételosztás is ebbe a sorba illeszkedik. A rászorulók többek között meleg ételhez, ruházathoz, sőt, még bútorzathoz is juthatnak - emelte ki Herczeg Tamás.

A tanácsnok hozzátette, hogy az önkormányzat tovább szeretné folytatni az advent előtti ételosztás hagyományát.

 

 

 

További programok »

Itthon

Orosházán rendezték a Magyarok Világszépe döntőjét

Csaknem két héten keresztül Orosházán készültek fel a 2020-as Magyarok Világszépe legcsinosabb versenyzői a szeptember 18-án rendezett döntőre, amelynek a Petőfi Művelődési Központ színházterme adott otthont.
2020. szeptember 19. 18:11
FEL