Taroltak a békéscsabai súlyemelők a Savaria Kupán

2021. március 7. 11:30 | Hidvégi Dávid

A koronavírus-járvány miatt zárt körben rendezték meg szombaton a tizedik Savaria Kupát Szombathelyen. A Tóth Géza-emlékversenyre minden korábbinál több, 78 súlyemelő nevezett. A megmérettetésen Bökfi János versenyzői taroltak a saját kategóriájukban.

A versenynek a Haladás VSE Rohonci úti sportkomplexuma adott otthont. A Savaria Kupán ott volt az áprilisi moszkvai Európa-bajnokságra készülő felnőtt magyar válogatott tagjainak többsége, így Mitykó Veronika is. A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE versenyzőjének ez volt utolsó erőfelmérője az Eb előtt. A 20 esztendős sportoló nem tétlenkedett, magabiztosan, egyéni csúccsal nyerte a 71 kilogrammos kategóriát. Veronika 93 kg-ot szakított és 105 kg-ot lökött.

Bökfi János a fiatalok sikerének is örülhetett szombaton. Garamvölgyi Kasszandra a női serdülő verseny 45 kilogrammos kategóriáját nyerte meg 3 országos csúccsal, míg az ifik között a 71 kilós kategóriában Gurszki Fruzsina diadalmaskodott.

A fiúk is taroltak. Garamvölgyi Agamemnon az ifjúsági verseny 61 kg-os kategóriáját nyert meg, míg Balázs Ádám a felnőttek között 102 kilóban győzött 105 kilós szakítással és 142 kg-os lökéssel. 

Összeségében elmondható, hogy amelyik kategóriában csabai versenyző indult, ott viharsarki győzelem született. Bökfi Jánosék finisbe érkeztek, ugyanis Mitykó Veronika ott lesz az április 3. és 11. között rendezett oroszországi Európa-bajnokságon, amelynek az orosz ritmikus gimnasztikázók központi moszkvai sportcsarnoka ad otthont. Az Eb-n 180 férfi és 176 nő próbálhat szerencsét, 10 férfi és 10 női súlycsoportban.

További programok »

FEL