Jó negyed éven vannak túl a békéscsabai súlyemelők

2021. október 26. 14:29 | Hidvégi Dávid

Egyre jobban teljesítenek a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE utánpótlás versenyzői, hiszen folyamatosan egyéni és országos csúcsokat érnek el. Edzőjük, Bökfi János úgy értékelt, hogy egy hibátlan negyedévet tudhatnak maguk mögött.

A békéscsabai súlyemelők közül Mitykó Veronika szeptemberben bronzéremmel tért haza Finnországból, az U23-as Európa-bajnokságról. A 21 éves sportoló a 71 kilogrammos kategóriában indult, ahol szakításban 94 kilót mozgatott meg és a harmadik helyen végzett. A sportoló lökésben 101 kilóval nyolcadik, összetettben pedig 195 kilogrammal a negyedik helyen végzett.

– A harmadik hely szép eredmény, tény és való, de lehettem volna első is. Sajnos nagyon sok minden hátráltatott ebben a felkészülésben, köztük egy betegség is.  Éppen ezért a következő felkészülésben próbálunk változtatni. Ugyanúgy rengeteg munka volt ebben is, de nem jött össze, nem az én versenyem volt, amit nagyon sajnálok, mert most lett volna lehetőségem arra, hogy megmutassam, hogy mit tudok. Szerencsére ebben az évben már volt olyan versenyem, ahol felnőtt, országos csúcsot emeltem – értékelt a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE versenyzője.

Bökfi János versenyzői közül október közepén többen részt vettek a Junior Súlyemelő Országos Bajnokságon Szombathelyen. Gurszki Fruzsina és Mórocz Noémi ezüst-, míg Petri Regina bronzérmet hozott haza. Az egyesület az utóbbi időszakban egy utánpótlás programot is indított fő támogatója segítségével, amelynek részeként több edzőtábort szervezett.

– Örömmel mondhatom, hogy hibátlan negyedévet tudunk magunk mögött. A terveimnek megfelelően döntöttek a gyerekek egyéni és országos csúcsokat. Garamvölgyi Kasszandra a serdülő korosztályban Európa-bajnokságon indult, ahol ötödik helyezést ért el, országos csúccsal. Nagyon jó utánpótlás csapatom van. Veronika már első éves felnőtt, ő utat mutat a többieknek a felnőttek világában. Kasszandrának pedig olyan kvalitásai vannak, mint Veronikának, így benne látom azt a lehetőséget, hogy dobogókon álljon, versenyeket nyerjen a jövőben is – mondta az edző.

Mitykó Veronikának idén még lesz egy versenye, a felnőtt Országos Bajnokság, majd egy rövid szünetet követően megkezdi a felkészülését a jövő évre, amely már beleszámít a 2024-es olimpiai kvalifikációba.

További programok »

Sport

Szarvas Szancsó János az új Auróra klip egyik főszereplője

Tagja volt az 1988-as kupagyőztes, valamint az 1994-es bajnoki 3. helyezett csabai Előrének. 1996 és 2000 között Győrött focizott. Szarvas Szancsó most egy újabb arcát mutatja meg: főszerepet játszik a Győri Auróra zenekar Helló, szia! klipjében. (Sportban, rakkenrólban feketepont jár a magázódásért.)
2021. november 29. 15:35
FEL