Tárgy nélküli kép – a rendező forma

2020. január 31. 13:55 | Szilágyi Viktória

Tárgy nélküli kép - a rendező forma címmel nyílt konstruktív kiállítás a Csabagyöngye Kulturális Központban. Mitykó György, az intézet kiállításszervezője a gyulai József Dezső Alkotókör tagjainak kiállítását hívta meg Békéscsabára.

Az amatőr alkotócsoport művészeti vezetője, Séllei-Andruska Anna elmondta: az egyesületnek 25 állandó tagja van. A szakkör foglalkozásain időnként vendégtanárok is részt vesznek.

– A helyszín, ahol működünk, a Gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ bevonta az egyesületünket egy projektjébe. Ennek kapcsán hívhattunk meg vendégtanárokat és így került be a programsorozatunkba Novák Attila vizuálpedagógus – fogalmazott. 

Novák Attila a konstruktivizmus világába vezette be az alkotókat. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy az amatőr alkotók megismerjék a XX. század képzőművészetének alapköveit, többek között a konstruktivizmust, a kép belső szerkezetének hangsúlyosabb megjelenítését, az absztarkt gondolkodásmódot. Rámutatott, hogy ez nem könnyű egy amatőr alkotó számára, ezért abban bízik, hogy folytatódhat a közös munka.

Galéria

További programok »

FEL