Tanulságos világkupák

2016. február 15. 10:07 | behir.hu

Bohus Réka Buenos Aires-ben, a Petri Renáta, Kazár Dóra kettős az olaszországi Udinében versenyzett a hétvégén. Mindkét megmérettetésen a tapasztalatgyűjtés volt a cél, ennél több nem is történt az Alföld Vívó Akadémia versenyzőivel az egyéni küzdelmek során.

Bohus Réka 3-3-mal kezdett  az argentínai versenyen, majd kikapott az olasz Carpegna-tól. Udinében a két „kicsi” közül Petri Renáta kezdett jobban, minden mérkőzését megnyerve tábla egyesként várt ellenfelére, aki a spanyol Garcia Martin volt kiélezett asszóban a rutin győzött, egy tussal az ibériai jutott a 32 közé. Kazár Dóra 3-3-as mutatóval került táblára, így neki a 64 közé kerülésért is vívnia kellett. Az orosz Filina nagyon jó vívó, így a 15-10 arányú vereség tisztes helytállást jelez.

A vasárnapi csapatversenyen Petri Renáta vívott a válogatottban. A brit csapat legyőzése a nyolcas táblára kerülésért nem okozott gondot, ez után a jó erőkből álló Egyiptom legyőzése is sikerült. Helsinki után újra négy között szerepelt ez a rendkívül fiatal csapat. Az oroszok és a németek világ- és Európa bajnokokkal teletűzdelt csapatai már túl nagy falatnak bizonyultak, csapatunk negyedik helyezése azonban így is bravúr.

FEL