Vívás: A csabaiaknak ezúttal nem kedvezett Pozsony

2019. február 6. 15:23 | behir

Egyéniben és csapatban sem remekeltek az Alföld Vívó Akadémia versenyzői a pozsonyi Világkupa-versenyen.

Pozsonyban több mint kétszáz junior korú párbajtőröző kezdte meg a versenyt a világkupa sorozat utolsó előtti fordulójában. Az Alföld Vívó Akadémiát Dékány Kinga és Kazár Dóra képviselte. Mindketten jól kezdtek, Kinga 5/1-es, Dóra 4/2-es győzelem-vereség aránnyal folytathatta az egyenes kieséses táblán. A folytatás azonban egyiküknek sem sikerült. Kazárnak nem volt esélye a lengyel Kawencka ellen (9-15), Dékán viszont nagy csatát vívott a svájci Bos ellen. Végül, ha csak egyetlen találattal is, de alulmaradt (14-15). Utóbbi így a 71., előbbi pedig a 92. helyen végzett.

A másnapi csapatversenyen 23 nemzet versenyzett. A magyar válogatott, Dékány Kingával a soraiban az ukrán csapattal kezdett a nyolcas táblára jutásért. Rangadóval kezdődött a mérkőzés, hiszen Dékánnyal szemben az olimpián őt egyetlen találattal legyőző olimpiai bajnok, Chorniy állt az első asszóban. Láthatóan tartottak egymástól, csörtéjük 3-3-as eredménnyel zárult. A mieink ezt követően azonban ennél jobb eredményt egyik párban sem értek el, s elveszítették a találkozót. Az alsó ágon aztán már jobban teljesítettek a lányok, a belga (45-39), a német (45-43), végül a svájci (45-38) csapat legyőzésével a kilencedik helyet szerezték meg. A magyar együttes egyértelműen a jövő csapata, hiszen két még kadet korú és egy első éves junior versenyzőből áll.

A csabai klub versenyzői közül Dékány Kingának van még jelentős esélye a válogatottba kerülni, a keretet az utolsó, dijoni világkupát követően hirdetik ki.

 

 

Visszafogott teljesítmény az Olimpici GP-n

A Vasas vívó-szakosztálya rendezte az Olimpici GP 2018-19-es idényének harmadik versenyét. Sok indulóval, köztük számos külföldi vívóval rendezték meg a versenyt.

Az AVA versenyzői közül Oláh Lili végzett a legelőkelőbb helyen, az újonc mezőnyben (128 vívó) egyetlen találattal kapott ki ukrán ellenfelétől a nyolcas döntőbe jutásért, végül tizedik lett. Dékány Viktória ugyanitt 23. lett. Az újonc fiúk mezőnyében (118 vívó) Krnács Tamás a 28., Apáti Bálint a 31. helyen végzett. A serdülők mezőnyében (104 vívó) Oláh Lili 19., Bencsik Anna 33. lett.

 

További programok »

FEL