Taekwon-do versenyt rendetek a barátság jegyében Battonyán

2023. július 4. 07:22 | behir.hu

Battonya város sportjában jelentős helyet foglal el a Barátság SE, amely taekwon-do és kick-box szakosztállyal rendelkezik. A klub éves legnagyobb versenye évek óta a Barátság Kupa nyílt országos verseny, amelyen taekwon-do klubokon kívül kick-box versenyzők is elindultak. Az idei Barátság Kupán 20 klub 130 versenyzője vett részt.

A megnyitón Boros Csaba polgármester sérülésmentes, jó versenyzést kívánt a résztvevőknek. Puju János, Békés vármegyei képviselő a célok fontosságát hangsúlyozta a versenyzőknek. Máté Zoltán VII. danos Mester az ITF Szövetség alelnöke az irányzatok közötti barátságot és szakmaiságot emelte ki, felelevenítve néhány régi, nagy küzdelmet.

Erdős Norbert országgyűlési képviselő megtekintette a délelőtti meccseket, majd az eredményhirdetésnél érmeket és kupát adott át a versenyzőknek. Nagyon meg volt elégedve a versennyel és további támogatásáról biztosította a szervezőket és a sportegyesületet.

A jó hangulatú verseny körmérkőzéses rendszerben zajlott, így kedvezve a kezdő versenyzőknek, akiknek akár 3-4 küzdelmük is volt. A verseny alatt és után, rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a szervezőkhöz, mindenki várja már a következő Barátság Kupát.

A nap utolsó küzdelme a felnőtt női -68kg és -75kg összevont összecsapása volt, a Kondorosi Kick-box egyesület versenyzője, Kovács Mariann és a Barátság Sportegyesület kiválósága, Mezei Nikolett között. A mérkőzés különlegessége nemcsak a súlycsoportban való különbség, hanem az a 20 év korkülönbség, ami a két versenyző életkorára vonatkozik. Mariann nagy rutinnal rendelkező harcos, aki kiváló kéztechnikával dolgozik és nagyon jól felvette a ritmust a fiatal bajnokkal szemben.

 

Kovács Mariann és Mezei Nikolett – Forrás: Gregor László

Kovács Mariann és Mezei Nikolett – Forrás: Gregor László

 

A mérkőzésen Mezei Nikolettet látták jobbnak a pontozók, de a mai napon pont ez a mérkőzés volt az, ami a legjobban példázza a Barátság Kupa lényegét. Kortól, súlycsoporttól és irányzattól függetlenül, a legnagyobb tisztelettel és alázattal küzdöttek, igen magas színvonalon. Ennek a jó példának az okán és az elismerésük jeleként a szervezők, Kovács Mariannak is bajnoki övet adtak.

Az idei Barátság Kupa ismét jó hangulatot és igényes rendezést hozott, köszönhetően többek között a Rádainé Rácz Róza egyesületi elnök vezette rendezőgárdának. Ezzel a Békés Megyei Harcművész Szövetség első félévi esemény naptára véget ért és kezdődhetnek a nyári edzések, edzőtáborok, a második félév versenyeire történő felkészülés. 

Békés vármegyei eredmények:

Felnőtt  korosztály:
63 kg. 1. De Nusso Ricardo (Corvin TKD Magyarbánhegyes)
70 kg. 3. Nagy-Benkő Dániel  (TÉT  SE Orosháza)
85 kg. 1. Zsjak Zoltán (Kondorosi Kick-box SE); 2. Ökrös Dániel (TÉT  SE Orosháza)

75 kg. 1. Mezei Nikolett (Barátság SE, Battonya); 2. Kovács Mariann (Kondorosi Kick-box SE)

Ifjúsági  korosztály:
56 kg. 2. Pásztor Milán Ádám (TÉT  SE Orosháza)
62 kg. 2. Bíró Márton (Dragon Taekwon-do Kétegyháza); 3. Liszkai Tamás (Barátság SE, Battonya)
68 kg. 1. Tóth Lajos (Barátság SE, Battonya)

45 kg. 1. Báncilá Karina (Barátság SE, Battonya); 3. Sarkadi Tímea (TÉT  SE Orosháza)

50 kg. 1. Marosin Bella (Barátság SE, Battonya); 2. Baksay Janna (JALTE Grizzlyk TKD Békéscsaba)

55 kg. 2. Kaposi Zorka (Dragon Taekwon-do Kétegyháza)

60 kg. 2. Szebeni Zsófia (JALTE Grizzlyk TKD Békéscsaba)
65 kg. 3. Hegedűs Nikolett  (TÉT  SE Orosháza)

Serdülő  korosztály:
48 kg. 2. Tímár Nándor (Szarvasi Taekwon-do klub); 3. Berki János (Barátság SE, Battonya)
+55 kg. 3. Berki Tamás (Barátság SE, Battonya)
44 kg.2. Udvardi Nóra (JALTE Grizzlyk TKD Békéscsaba); 3. Téglás Adrienn (Barátság SE, Battonya)
50 kg. 2. Kurunczi Noémi (Barátság SE, Battonya)
+50 kg.  1. Nagy Georgina (JALTE Grizzlyk TKD Békéscsaba)

Gyermek 1  korosztály:
28 kg. 3. Litauszki Dominik (Kondorosi Kick-box SE)

Gyermek 2  korosztály:
28 kg. 3. Lipták Szilárd  (Barátság SE, Battonya)
33 kg. 2. Sallai Zoltán Leó  (JALTE Grizzlyk TKD Békéscsaba)
25 kg. 1. Berki Bíborka  (Barátság SE, Battonya)
30 kg. 2. Zsjak Jázmin (Kondorosi Kick-box SE)

 

A battonyai Barátság Kupa versenyzői – Forrás: Gregor László

 

A verseny támogatói voltak: Battonya Város Önkormányzata, IMRO-ÉP Kft  Battonya, AGRO-FERR Kft dolgozói  Dombegyház, AGRO.FERR Kft Dombegyház, Farkas Fanni -Gyógy-és Sportmasszőr-Szeged, Jaczkó Zoltán Battonya, Kósáné Tímár Mária E.v  Battonya, Lung György Battonya, Kormi-Duó Kft Dombegyház, Siklován Attila  Battonya, Boár György E.v  Battonya, GÉPÉPSZOLG Kft  Battonya, Téglás Diána-Kozmetikus- Hódmezővásárhely, Berki Sándor-E.V Battonya, Határhíd-Market Battonya, HerbaPharm Europe Kft Battonya, Fanatik Sport Kft.

Forrás: Gregor László

További programok »

FEL