Mezei Nikolett bajnok lett

2021. szeptember 7. 14:39 | behir.hu

Hosszabb és kényszerű várakozás után beindult a Magyar Kick-box Szövetség versenyrendszere is. A hétvégén rendezték meg felnőtt light-contact és kick-light Magyar Bajnokságot Szombathelyen. A résztvevők létszámán látszott a hosszabb kihagyás, de akik eljöttek, élvezetes és kemény csatákat vívtak.

Mezei Nikolett, a Battonya Barátság SE élversenyzője először indult a felnőttek között. Korábban több korosztályos világ és Európa-bajnoki címeket szerzett taekwon-do és kick-box sportágban, így várható volt, hogy felnőttek között is meghatározó lesz szereplése.

Így is történt, hiszen mind light-contact, mind kick-light szabályrendszerben bajnok lett, s kiharcolta az indulás jogát a felnőtt világbajnokságon, amit a tervek szerint  október közepén rendeznek meg Olaszországban, Jesolóban.

 

Mezei Nikolett – Forrás: Gregor László

Mezei Nikolett és Rádai Roland – Forrás: Gregor László

 

Rádai Roland, az edzője így látta tanítványa szereplését:

„Niki egész évben edzésben volt, de így is látszott a teljesítményén, hogy a vírus okozta helyzet miatt elmaradtak a versenyek. Közrejátszott az is, hogy ez volt élete első felnőtt versenye. Light-contact kategóriában kiemelt volt, így csak a döntőt kellett vívni. Mint mindig, ahogy az első mérkőzések szoktak lenni a versenyen, elég görcsös 3x2 perc kellett a győzelem megszerzéséhez, ahol nem sikerült tökéletesen beosztani a kondíciót, de a rutin és taktika nem hagyta veszni az aranyérmet.

Kick-light kategóriában az első mérkőzést sokkal frissebben kezdte, ahol ellenfelét rendre megelőzve, közbe támadva sikerült annyi pontot szerezni, hogy időn belül technikai KO-t hirdettek a bírók. A döntőben már egy rutinos versenyző várta, de a nap folyamán Niki a legjobb formáját hozta. Végig mindhárom bírónál vezetett, tökéletesen oldotta meg a küzdelmi szituációkat és jól osztotta be az erejét, így hatalmas öröm volt felnőttként a válogatottban tudni magát.”

(forrás: Gregor László)

További programok »

FEL