Európa-bajnok lett Mezei Nikolett

2022. november 21. 11:38 | behir.hu

A törökországi Antalyában megrendezett felnőtt WAKO Kick-box Európa-bajnokságon pénteken rendezték meg a küzdelmi döntők egy részét. A hármas küzdőtéren délelőtt Mezei Nikolett szállt csatasorba az aranyéremért a kick-light szabályrendszer 65 kg.-os súlycsoportú döntőjében.

 Az ellenfél az az angol Nesta  Baxter volt, akitől az első napon light-contactban balszerencsés mérkőzésen szenvedett vereséget.

A mérkőzésen már az elejétől látszott, hogy a battonyai lány – aki mögött Dancsó Zoltán szövetségi kapitány és Rádai Roland edző ült – nem bízza a véletlenre a győzelmet. Rögtön támadólag lépett fel, s a combrúgások is rendre találtak. Folyamatosan Mezei Nikolett vezetett, s egyre nőtt a különbség. Az idősebb, tapasztaltabb, hosszas sérülés miatti kényszerszünet után visszatérő angol hölgy a harmadik menet elején elszántan kezdett, hogy megpróbálja behozni hátrányát, de ez nem tartott sokáig, a menet végén már mintha feladta volna a küzdelmet.

Így Mezei Nikolett – aki a világbajnoki cím védője is – egyhangú, 3 : 0 arányban nyert és lett Európa-bajnok. A győzelem pontaránya mutatja, hogy nem sok esélyt adott az angol ellenfélnek, hiszen az eredményjelző monitor 14 : 8, 14 : 7, 19 : 13 arányú győzelmet jelzett a pontozó bíráknál.

A Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok egy egyéni arany, öt ezüst, egy bronz, s két csapat aranyérmet szerezve megállták a helyüket a nemzetközi kick-box mezőnyben.

Forrás: Gregor László

További programok »

FEL