Mezei Nikolett megvédte kick-box világbajnoki címét!

2023. november 25. 20:29 | behir.hu

A portugáliai WAKO kick-box világbajnokság első napján light-contact szabályrendszerben vereséget szenvedő Mezei Nikolett nagyon várta a szombati küzdelmét hiszen a battonyai versenyző a kick-light világbajnoki cím védője. A békési harcos a finálét a spanyol Marta Campo Gonzalez ellen vívta, akit immár negyedszer is sikerült legyőznie.

Amikor Mezei Nikolett a portugáliai WAKO kick-box világbajnokság első napján  light-contact szabályrendszerben vereséget szenvedett szlovén ellenfelétől,  nem adta fel, hiszen tudta, hogy a combrúgásos szabályrendszer, a kick-light esélyese és ő a világbajnoki cím védője is. Csütörtökön egy kemény bolgár vesenyző ellen győzött, aztán a döntőbe jutásért könnyebben verte venezuelai riválist, s így várta a döntőt a spanyol Marta Campo Gonzalez ellen, akit korábban már háromszor legyőzöttt.

 


Mint edzője, Rádai Roland elmondta, úgy alakult a mérkőzés, ahogyan ezt várták. A spanyol lány teljesen másként kezdte a mérkőzést, mint eddig, szemmel láthatóan tartott a magyar versenyzőtől. Amíg korábbi ellenfeleit agresszíven letámadta, most óvatosan kezdett, s Mezei Nikolett ezt kihasználta. Rúgásokkal távol tartotta, oldalt mozgott, s hátsó kezes egyenesekkel és pontos combrúgásokkal egyre több pontot gyűjtött, így mind a három menetet nyerve biztos, egyértelmű győzelmet aratott.  Mezei Nikolett így megvédte két évvel ezelőtt megszerzett világbajnoki címét a szurkolók, edzői, Rádai Imre és Rádai Roland, s a szövetségi kapitány, Dancsó Zoltán és segítője, Olasz Attila nagy örömére.

A Battonyai Barátság SE mindössze 21 éves versenyzőjét, a Magyar Kick-box Szövetség 2022-ben az év női kick-box versenyzőjének is megválasztotta.

 

Galéria

 

Forrás: Gregor László

További programok »

Sport

FEL