Világbajnoki döntőbe jutott a battonyai versenyző, Mezei Nikolett

2023. november 25. 06:06 | behir.hu

A pénteki napon már csak egy Békés vármegyei versenyző volt érdekelt Albufeira-ban, a WAKO kick-box világbajnokságon. Mezei Nikolett, a battonyai Barátság SE versenyzője, a kick-light szabályrendszer 65 kilogrammos világbajnoki címvédője a döntőbe jutásért küzdött a venezueli Waleska Panizzo ellen – és megnyugtató teljesítménnyel, magabiztosan győzött.

Rádai Roland edző értékelése szerint az „igazi” Mezei Nikit láthatták a szurkolók. Csütörtökön venezuelai kihívója leiskolázta ellenfelét, de péntekre ebből semmi nem maradt. Niki magabiztosan küzdött, többször eltalálta oldalsó test- és fejrúgásokkal. Egyre nőtt a pontelőny, így nem is volt kérdéses, hogy Mezei Nikolett nyeri a mérkőzést és kerül be a szombati döntőbe.

A békési harcos a finálét november 25-én, 11 óra körül a spanyol Marta Campo Gonzalez ellen vívja majd, akit jól ismer, hiszen háromszor küzdöttek már meg egymással, s eddig mindig a magyar lány győzött. Gonzalez WTF taekwondós, nagyon sokat rúg, folyamatosan, váltott lábbal, de a kéztechnikája nem olyan jó. Sok mozgással, taktikusan verhető – írta közleményében a Békés Vármegyei Harcművész Szövetség.

További programok »

FEL