Mezei Nikolett taekwon-do Európa-bajnok

2024. április 21. 17:00 | behir.hu

A battonyai Barátság SE versenyzője a lengyelországi Lublinban zajló AETF Taekwon-do Európa Bajnokság utolsó napján lépett küzdőtérre.

Mezei Nikolett a 65 kg-os súlycsoport egyik esélyesének számított taekwon-do Európa-, és kick-box világbajnokként. Meg is felelt azelvárásoknak, hiszen magabiztos győztes mérkőzésekkel jutott el a döntőig.

A nyolc közé jutásért az olasz Ginevra Bregolinit győzte le, később a nagy rivális, a lengyel Monika Nyrc sem tudta megállítani. A döntőbe jutásért kemény küzdelemben nyert a tavalyi Európa-bajnok, a szlovén Larisa Zagar Slemensek ellen. A döntőben egyértelmű győzelmet aratott román ellenfele, Alicia Adelina Mihai ellen.

Edzője, Ráday Roland szerint Nikolett simán hozta a mérkőzéseket, győzelmét elsősorban mentális okokra vezeti vissza.

– Sokan foglalkoztak az utóbbi időben a lelki felkészítésével és így jóval magabiztosabban léphetett küzdőtérre, többek közt ennek, valamint a kitartó és szorgalmas edzőmunkának a gyümölcse az Európa-bajnoki cím – fogalmazott a mester.

Forrás: Gregor László

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL