Tabán 30 - Ünnepi műsorral zárult a néptáncegyüttes jubileumi rendezvénysorozata

2023. december 10. 18:55 | Csiffáry Zsuzsanna

Az elmúlt néhány nap a Tabán 30 Ünnepi Hét elnevezésű rendezvénysorozatról szólt. Vasárnap délután a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán lépett fel az együttes valamennyi egykori és jelenlegi táncosa.

A behir.hu-n folyamatosan tudósítottunk a Tabán Táncegyüttes 30 éves jubileumát kísérő programokról. A vasárnapi gálaműsorban külföldi és hazai díjnyertes, autentikus műsorszámokat láthatott a közönség. Farkas Tamás, a Tabán Táncegyüttes művészeti vezetője hangsúlyozta, hogy mérföldkőhöz érkeztek. 

 

Kép: Behir.hu

 

 – Nagyon jó érzésekkel állunk itt a nagyszínpadon. Az elmúlt harminc év legsikeresebb koreográfiáiból egy antológia-szerű válogatást láthattak a nézők – fogalmazott a művészeti vezető. 

 

Kép: Behir.hu

 

A táncosok között Számfira Máté is fellépett. Mint mondta, meghatározó diákévei során volt az együttes tagja, és most kifejezetten a jubileumi előadásra érkezett a városba. 

 – A Tabán Táncegyüttesben táncoltam, amíg Békéscsabán töltöttem a diákéveimet, majd miután elvégeztem az iskolát még egy évet tudtam táncolni velük, utána elmentem Szegedre továbbtanulni. De nem szakadtam el a néptánctól, jelenleg is néptánc pedagógus vagyok és a diákfővárosban mívelem ezt a mesterséget – osztotta meg gondolatait az egykori táncos a behir.hu-val.

 

Kép: Behir.hu

További programok »

FEL