Tabán 30 – Csattogtak a kézművesek, ropták a táncosok a Téglában

2023. december 3. 06:31 | Csiffáry Zsuzsanna

Szombaton délután folytatódott a Tabán 30 Ünnepi Hét elnevezésű rendezvénysorozat. A kicsik és nagyok kedvükre válogathattak a kézműves foglalkozások között, illetve táncház is várta a betérőket.

Karácsonyváró kézműves játszóházba vártákk az érdeklődő gyerekeket, családokat. Az apropót a Tabán Táncegyüttes harmincadik születésnapja szolgáltatta. "Ünnep volt rendesen", ahogy mondani szokták, hiszen a sötét és szeles, hideg idő ellenére többen is megjelentek a Tégla Alkotóház műhelyeiben.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Rézdomborítás, pamutfonalak sokrétű felhasználása, mézeskalács-díszítés és agyagozás közül válogathatott az, aki eljött az intézménybe.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Délután négy órától a Juhász Zenekar hajnalig tartó Jubileumi Gyermek, ifjúsági és Felnőtt Táncházba invitálta a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. A programon Móricz Bence Örökös Aranysarkantyús táncos is segítette a táncolni vágyókat

 – Abban a tekintetben, hogy a gyermekek mit rophatnak, függ az életkoruktól is. Leginkább a polgári táncok, moldvai körtáncok, páros táncok, illetve Kis-Magyarország területéről ugrós típusú koreográfiák kerülnek előtérbe – fogalmazott. 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

További programok »

Kultúra

A kitelepítés és kuláküldözés volt a témája a békéscsabai Rubicon-estnek

A kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán Békéscsabán rendezett kerekasztal-beszélgetést a Rubicon Intézet szerdán. A meghívott szakértők többek között arra keresték a választ, hogy Békés megyének milyen szerep jutott a kitelepítettek elhelyezésében és miért itt volt az egyik legerősebb a kuláküldözés. Az eseménynek a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviselete adott otthont.
15:10
FEL