Szükséges és kívánatos KRESZ-módosítások

2021. október 14. 15:22 | Erdei-Kovács Zsolt

A szükséges és kívánatos KRESZ-módosítások témaköre olyan topik, ami gyakorlatilag végtelen időtartamban gumicsontként rágicsálható, hiszen egyrészt mindenki ért hozzá, másrészt van benne egyfajta tétnélküliség. Az azonban gyakorlatilag mindegy, hogy gyalogosként, autósként vagy éppen kerékpárosként szólunk hozzá a helyzethez, hiszen mind ugyanazt a közlekedésnek hívott társasjátékot űzzük.

Nemrégiben röppent fel az ötlet, hogy mi lenne, ha belterületen, vagyis településen belül 30 km/h lenne a megengedett legmagasabb sebesség. A bennünk szunnyadó kerékpáros rögtön, gondolkodás nélkül elfogadta volna, hiszen akkor kisebb valószínűséggel lenne egy-egy baleset súlyos vagy éppen halálos kimenetelű. A másik közkedvelt témakör a különféle elektromos és egyéb meghajtású kütyüket vesézi, hiszen jó ideje már, hogy ezek a közlekedési eszközök nem kaptak külön besorolást, nem vonatkoznak rájuk külön szabályok, hanem a járművek halmazában egyfajta fehér foltot jelentenek.

 

Mint annyiszor, most is szakértő segítséget hívtunk, Horváth László vezetésoktatóhoz fordultunk, akiről tudható, hogy idén immár 40 éve van a szakmában. Félreértés ne essék, nem négy évtizede vezet, négy évtizede oktat jövendőbeli autóvezetőket közlekedésre.
Érdemes rápillantani A szabályok betartásával jelentősen csökkennének a balesetek címet viselő cikkünkre is!

További programok »

Itthon

Választás, népszavazás 2022 – fontos tudnivalók

Áder János köztársasági elnök – Magyarország Alaptörvénye 2. cikk (3) bekezdésének megfelelően – az országgyűlési képviselők általános választását 2022. április 3. napjára tűzte ki. A köztársasági elnök – ugyanerre a napra – négy kérdésben országos népszavazást tűzött ki. A Békéscsabai Helyi Választási Iroda közleménye.
16:40
FEL